‘Harde onderlinge strijd tussen Turken in Nederland’

1

Vandaag in het TV programma EenVandaag een item over wat het programma noemt ‘de harde onderlinge strijd tussen Turken in Nederland’. In de studio is Mehmet Cerit, de hoofdredacteur van Zaman Vandaag, te gast. Na de mislukte militaire coup van 15 juli is het ook in de Nederlands-Turkse gemeenschap onrustig.

President Erdogan verdenkt dat de naar de Verenigde Staten uitgeweken moslimgeestelijke Fethullah Gülen achter de couppoging zit. Via de media uit Ankara worden de Gülen aanhangers voortdurend beschuldigd van landverraad, en wordt opgeroepen ieder die banden heeft met Gülen te verlinken. Het resultaat is een verscheurde gemeenschap.

Het Platform ZijN is gelieerd aan de Gülenbeweging en krijgt werkelijk de volle laag van de Turkse gemeenschap, die -zo lijkt het wel- als een man achter president Erdogan van Turkije staat. ‘We worden monddood gemaakt, geïntimideerd, bespot en bedreigd. De situatie is bijna onhoudbaar’ zegt de directeur van het Platform ZijN in het programma.

Photo credit: Turkish Flag via photopin (license)

1 REACTIE

  1. Turkije heeft een democratisch gekozen president en een parlement.
    Ook Nederland is een democratie; hoe zou de Nederlander reageren als er in Nederland ”een poging tot” een staatsgreep werd gepleegd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here