Herdenkingen voor slachtoffers aanslag Turkije

0

In o.a. Amersfoort, Harderwijk en Den Haag worden vandaag de slachtoffers van de aanslag op de luchthaven Atatürk in Turkije herdacht. Bij de aanslag kwamen zeker 43 mensen om het leven en bijna 240 anderen raakten gewond. In Den Haag zullen de aangesloten organisaties van het Turks Platform mensen die omkwamen herdenken voor de Turkse ambassade. Ze gaan bloemen leggen en houden toespraken. De herdenking begint om 12.00 uur.

Bij het Amersfoortse stadhuis hangt de Turkse vlag halfstok en vrijdagmiddag om vijf uur wordt er op het Onze Lieve Vrouweplein één minuut stilte voor de slachtoffers in acht genomen. De herdenking daar is een idee van PvdA-raadslid Harun Keskin: “ik hoop op een grote opkomst opdat we met z’n allen stelling kunnen nemen tegen geweld naast dat we natuurlijk ons medeleven betonen aan de slachtoffers en de nabestaanden en familieleden van de slachtoffers” aldus Keskin tegen RTV Utrecht. In Harderwijk wordt er een stille tocht gehouden.

De slachtoffers van de aanslag zijn donderdagmiddag ook herdacht in de Tweede Kamer. Premier Mark Rutte en de Turkse ambassadeur waren daarbij. Ook de UEFA die het EK2016 voetbal toernooi momenteel organiseert heeft de slachtoffers gisteren herdacht voorafgaand aan de wedstrijd Polen-Portugal. De UEFA had aanvankelijk aangegeven geen herdenking in te lassen maar kwam na felle kritiek daarop terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here