Herdruk boek ‘Turkije. Een moderne geschiedenis’

0

Ruim twintig jaar geleden verscheen de eerste editie van deze klassieker van de hand van Erik-Jan Zürcher. Deze nieuwe Nederlandse editie is uitgebreid en volledig geactualiseerd. Het boek is grondig op de schop genomen om recht te doen aan nieuwe wetenschappelijke inzichten. Nieuw is bovendien het hoofdstuk over de jaren van het AKP-bewind sinds 2002, die Turkije zo drastisch hebben veranderd.

Sinds de eerste verschijning van het boek is er veel veranderd. Het Turkije van nu is totaal anders dan dat van 1993: sterker en welvarender, maar ook gedomineerd door de conservatief-islamitische opvattingen van de AKP en haar achterban. Sommige aspecten zijn echter gebleven; de diepe kloof die het land verdeelt waar het gaat om persoonlijke levensstijl, wereldvisie en idealen, en de schijnbaar eeuwig durende kandidatuur voor het lidmaatschap van de Europese Unie.

Vertalingen van eerdere edities van dit boek zijn verschenen in het Engels, Nederlands, Turks, Grieks, Italiaans, Hebreeuws, Pools, Arabisch, en Indonesisch. Een Albanese en Chinese vertaling en een nieuwe editie van de Engelse vertaling verschijnen binnenkort.
Erik-Jan Zürcher is hoogleraar Turkse Talen en culturen aan de Universiteit Leiden en affiliate professor of Turkish Studies aan de Universiteit van Stockholm. Zürcher is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij schreef en redigeerde twaalf boeken over de Turkse geschiedenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here