Hüseyin Badilli Albumpresentatie ‘Safran’

0

Hüseyin Badilli presenteert op 22 april 2012 zijn debuutalbum ’Safran’ in Paradiso. Het Hüseyin Badilli Quintet werd gevormd aan het eind van 2009 en werd snel uitgenodigd om te spelen op verscheidene jazz- en wereldmuziekfestivals. In 2011 vond Badilli dat de tijd rijp was om een studioalbum op te nemen en in april van dit jaar is het debuut ’Safran’ een feit.

Badilli – geboren in Turkije en woonachtig in Nederland – mixt jazz met Turkse muziek op een manier die alleen iemand met zijn achtergrond kan. In zijn jeugd leerde hij het zingen van traditioneel Turkse muziek om vervolgens Westerse klassieke muziek op het conservatorium in Istanbul te studeren. Daarna verhuist hij naar Nederland om zich de jazz meester te maken. Door zijn liefde voor jazz ontdekte hij de overeenkomsten tussen Turkse vocale versieringen en de improvisatie die bij jazz komt kijken. Het verkennen van de overeenkomsten en ook de verschillen tussen deze muziekvormen ging de motor vormen achter de muzikale stijl van Hüseyin.

Of het nu Turks, klassiek of jazz is, de combinatie van deze drie blijkt bijzonder vruchtbaar te zijn. Badilli’s zangtechniek die vereist is om Turkse muziek te zingen wordt ondersteund en aangevuld door de klassieke muziekopleiding die hij heeft gevolgd. Hüseyin Badilli zingt op zijn debuutalbum ‘Safran’ eigen nummers en covers van Turkse traditionele muziek vermengt met jazz. Het resultaat is vrolijk en melancholisch, herkenbaar en vernieuwend, prikkelend en spannend.
Band: Kaan Biyikoglu (piano), Sandor Kem (double bass), Udo Demandt (percussie), Michalis Cholevas (Tarhu & Ney)

Hüseyin Badilli Albumpresentatie ‘Safran’
Datum: zondag 22 april 2012
Aanvang: 16.30 uur
Zaal open: 17.00 uur
Entree: 7,50 incl. lidmaatschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here