In Nederland stemmen voor presidentsverkiezingen Turkije

3

De Turkse presidentsverkiezingen zijn op 10 augustus a.s. in Turkije, maar vandaag mochten 240.000 Turkse Nederlanders hier in Nederland reeds stemmen. Dat kon in Rotterdam of Deventer. Het is voor het eerst dat stemgerechtigde Turken die in het buitenland wonen, mee kunnen doen aan de verkiezingen. Dat is een primeur, want tot nu toe konden ze enkel meestemmen in nationale verkiezingen, als ze daarvoor naar Turkije reisden.

De opkomst in een sporthal in Deventer of in Ahoy Rotterdam viel vandaag echter wat tegen meldt de NOS. Stemmen kan tot en met zondag 3 augustus. De omroep nam een kijkje in Rotterdam:

3 REACTIES

 1. Wereldwijd mooet het zo geregeld worden dat alleen inwoners mogen stemmen..Dus een Amerikaan in Turkije moet kunnen stemmen als er verkiezingen zijn in Turkije en een Turk die niet woonachtig is in Turkije moet geen stemrecht hebben. Als aanvullende eis moet men kunnen lezen en schrijven en kunnen motiveren waarom men op een bepaalde persoon of partij stemt.

 2. Natuurlijk Olijfje.
  En iedereen met minder dan € 10.000,00 mag ook niet meestemmen, en ieder meervoud van dat bedrag levert een extra stem op, toch?
  Wilde jij soms de regels van een democratie gaan herschrijven met je mallotige ideeën?
  Of is dit het enige wat je nog kunt bedenken om ervoor te zorgen dat Erdogan niet verkozen wordt aanstaande zondag?
  Ik heb nog wel een idee: Als de uitkomst van de verkiezing niet volgens jouw wens is, krijg jij hoogstpersoonlijk de autoriteit om het leger een staatsgreep te laten plegen, zodat alles alsnog naar jouw wens gaat, goed?
  .
  Hoezo zou jij stemrecht krijgen in Turkije als je geen Turkse nationaliteit hebt?
  Jij komt toch uiteindelijk naar ons mooie land voor een bepaalde korte periode om het uit te zuigen en te parasiteren totdat je elders weer betere kansen ziet en daar weer verder gaat met sprinkhanen.
  .
  En Turkse gastarbeiders die hun hele hebben en houwen in hun vaderland hebben geïnvesteerd voor hun oude dag en met hun investeringen enorm hebben bijgedragen aan de huidige welvaart wilde jij hun stemrecht ontzeggen? Wie denk je wel niet wie je bent, Hollandse muts!

 3. Stratenmaker

  een bijdrage aan een land lever je door er te wonen en de gang van zaken zelf aan den lijve te ondervinden..waarnemen en concluderen heet dat..je kunt niet langs de zijlijn staan en lukraak dingen bleren. Je woont notabene in een democratisch, seculier land.Heb je dan al die tijd niets geleerd? Hoog tijd dat er een paus aan de macht komt in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here