Integrale veiligheidsschouw voor bedreigde moskee Enschede

0

Er komt een integrale veiligheidsschouw om de veiligheid bij de Turkse Selimiye Moskee aan de Atjehstraat te bekijken. Dat zegt de locoburgemeester van Enschede, Eelco Eerenberg, in een interview met het NTR-radioprogramma ‘1 op straat’ (NPO Radio 1). Hij wil de moskeeën in Enschede bezoeken. Dit in samenwerking met de brandweer, politie en wellicht het Landelijk Expertisecentrum. Ook wil hij met het moskeebestuur in gesprek.

Gisteren maakte het moskeebestuur bekend zich zorgen te maken over hun veiligheid. Het afgelopen weekend was de Selimiye Moskee het doelwit van vandalisme. Een ruit zou zijn opgeblazen door vuurwerk. Eerder dit jaar ontving de moskee een steen met daarop racistische uitingen. Volgens de loco-burgemeester is het onderzoek nog bezig, maar is er geen dader bekend. “Het incident is niet geclaimd,” zegt Eerenberg. De locoburgemeester gaat vrijdag met het moskeebestuur en politie in overleg om de situatie te bespreken.

Eerenberg denkt dat het vandalisme niets te maken heeft met de komst van een nieuw Turks Islamitisch Centrum in Enschede. “Samen met de moslims wordt gekeken waar de nieuwe moskee moet komen. Natuurlijk zijn er bewoners die bijvoorbeeld bang zijn voor parkeerdrukte.” Eerenberg heeft niet het idee dat er breed bezwaar is tegen de komst van de moskee.

Terugluisteren: http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2014-12-16/20:00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here