“Interne gerichtheid Turken rem op integratie”

9

“Turkse Nederlanders zijn erg gericht op de eigen groep. Hoewel dat ook enkele voordelen heeft, lijkt het toch nadelig te zijn voor hun positie in de Nederlandse samenleving. Deze interne gerichtheid van de Turkse groep lijkt namelijk een rem te zijn op de integratie”. Dat zei onderzoeker Jaco Dagevos van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vandaag op een conferentie over Turks-Nederlandse jongeren.

Volgens hem gaan Turkse Nederlanders veel met elkaar om en betrekkelijk weinig met autochtonen. Ze voelen zich ook vaak overwegend Turks. “De gerichtheid op de herkomstgroep is groot”, aldus Dagevos, die hoofd van de onderzoeksgroep educatie en minderheden van het SCP is.

De hechte onderlinge banden hebben voordelen. Zo zijn de criminaliteitscijfers onder Turken lager dan onder andere grote groepen minderheden. Ook zijn ze relatief vaak ondernemer. Turkse Nederlanders doen “veel op eigen kracht”, concludeert Dagevos.

9 REACTIES

  1. die interne gerichtheid is een erfenis van het oude Turkse verleden van steeds weer verder trekken, plunderen, verjagen en jezelf op je plek maken in een voor de rest vijandig gebied. Dat heeft geresulteerd in makkelijk opnemen van anderen en andere culturen, eten, muziek, dans en zelfs religie, mits de controle en eigendom daarvan Turks werden…de basis van het Turkse nationalisme is de groepsverbondenheid waarbij de buitenwereld altijd het slechte voor heeft met de Turken. Turken hebben geen ander vriend dan Turken is al eeuwen het credo…Nationalisme en Trots en Eer gaan dan ook samen. Dus inderdaad weinig schandalige acties te verwachten van Turken. De straf die je daarvoor krijgt binnen de groep is hoger dan die van welke rechter dan ook!

  2. op taalgebied scoren turken het slechts van alle minderheden…en sneu is dan vooral dat hun Turks ook niet goed is!

  3. Ayse ,Ga toch spelen stom wijf,Meeste Turken die ik ken spreken en schrijven perfect Nederlands, zijn goed geintregeerd en doen het heel goed in Nl terwijl andere minderheden nederlanders leeg roven bijv ; wat hebben nederlanders aan marokanen waar zijn ze goed in ? picko

  4. Sorry mensen, maar ik sluit me volledig aan bij het artikel. Turken hebben echt alleen maar Turken als vrienden.. Waarom vraag ik me dan af??

  5. Ulan kitapini siktigim cocugular zijn jullie wel Turken vraag ik me af!!! Met wie moeten ze dan omgaan metje marokaanse moeder orospu cocugu!

  6. Tuurlijk, als je er regelmatig aan wordt herinned dat je een buitenlander bent en blijft ga je je eigen volk opzoeken. 9 van de 10 Nederlanders weten niet eens wat het is tussen Turken en Marrokanen. Teslotte zijn we één pot nat.

    Mutsjes (wannabe blondies) als Derya denken echt dat ze erbij horen omdat ze zooo geintegreerd zijn. Thuis een kerstboom met kerst en als piek e zelf bovenop zitten 😀

  7. Bozok. Ik ben geen wannabee blondie. Turk olduguma gurur duyuyorum. Ik hoef mij niet te bewijzen of word er ook niet aan herinnert dat ik een allochtoon ben. Hoe zou dat nou komen? Doordat ik me aanpas en dat heeft niets met een kerstboom in huis te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here