Israël boos om première ‘Kurtlar Vadisi Filistin’

4

De Israëlische ambassadeur in Turkije heeft zijn ongenoegen geuit over het samenvallen van de wereldwijde première van de film ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ met herdenkingen van de Holocaust Memorial Day. Dit is een herdenkingsdag die elk jaar plaatsvindt op 27 januari, de datum waarop in 1945 vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd.

De film ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ (Valley of the Wolves: Palestine) gaat over de populaire Turkse undercoveragent Polat Alemdar die met zijn mannen de jacht opent op Israëlische commando’s die verantwoordelijk zijn voor de dood van negen Turkse activisten op het schip de Blue Marmara met hulpgoederen voor Gaza. Als de groep dichter bij de grote vijand komt, zien ze met eigen ogen welke leed de mensen in Palestina moeten ondergaan.

De televisieserie, waar de film op is gebaseerd, ontketende vorig jaar een diplomatieke rel tussen Ankara en Jeruzalem. Volgens de producenten is het de bedoeling van de film om het onrecht tegen de Palestijnen bloot te leggen en ervoor te zorgen dat mensen de dodelijke commandoraid niet vergeten. ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ is vanaf gisteren ook in de Nederlandse bioscopen te zien.

4 REACTIES

  1. Film gezien, lijkt een en al propaganda maar wat er gebeurt is gebaseerd op feiten. Wanneer de commandant order gaf te bombarderen werden er fosfor bommen gebruikt (Israel die verboden wapens gebruikte tegen de palestijnen in 2010 d8 ik)

    mooie film

  2. Bij Kurtlar Vadisi vraag je je af hoe het kan dat mensen dit echt geloven. Deze propagandamachine heeft het altijd voorzien op Amerikanen, Joden, Armeniers en Koerden. Wanneer stoppen de Turken met hun angstdenken en vijandsyndroom?

  3. Film is gewoon wreed gebaseerd op feiten…De waarheid komt altijd hard aan bij sommigen. Kortom echt een aanrader zou ik zeggen.
    haha go turkiye!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here