Jan Olde Riekerink hoofdtrainer Turkse club Galatsaray

0

Voormalig Nederlands voetballer en coach Jan Olde Riekerink (53) maakt het seizoen af als hoofdtrainer van de Turkse club Galatsaray. Dat melden bronnen binnen de club aan diverse Turkse media schrijft Het Algemeen Dagblad. Olde Riekerink maakte op 17 februari 2016 de overstap naar Galatasaray waar hij als hoofd jeugdopleiding werd aangesteld. Vandaag werd bekend gemaakt dat hij bij Galatsaray de ontslagen Mustafa Denizli voor de rest van het seizoen vervangt. De ploeg staat vijfde en ontsloeg al twee trainers.

Olde Riekerink begon zijn loopbaan bij Sparta, waar hij in 1986 debuteerde in de wedstrijd tegen PSV. Na vijf jaar onder contract te hebben gestaan bij de Rotterdamse club verkaste hij naar FC Dordrecht in de eerste divisie. Een jaar later volgde Telstar. In 1993 sloot hij zijn carrière als voetballer af.

Hij bleef actief in het voetbal en in 1995 werd hij jeugdtrainer bij AFC Ajax. Hij bleef tot 2002 in de functie van jeugdtrainer, assistent-trainer en coach van Jong Ajax actief bij de club. Olde Riekerink was bij Ajax assistent van Jan Wouters en in Portugal en Oekraïne assistent van Co Adriaanse. Na een aantal jaar bij respectievelijk AA Gent, FC Emmen, FC Porto en Metallurg Donetsk keerde hij in 2007 terug in Amsterdam als hoofd van de jeugdopleiding. Hij volgde daarmee John van den Brom op. Dit bleef hij tot 2011, waarna hij werd opgevolgd door Wim Jonk als gevolg van de fluwelen revolutie onder aanvoering van Johan Cruijff. Hierna kreeg hij in China de leiding over het jeugdvoetbal en ging ook het olympisch elftal coachen.

Galatasaray stelde vorige week Orhan Atik aan als interim-trainer, na het vertrek van Mustafa Denizli. Omdat Atik geen trainerslicentie heeft, mag hij slechts twee wedstrijden op de bank plaatsnemen. Zondag zit Atik nog op in de dug-out tijdens de thuiswedstrijd tegen Istanbul Basaksehir. Daarna zal hij plaats moeten maken voor Olde Riekerink. Volgende week bij het uitduel met Genclerbirligi zal Olde Riekering zijn debuut maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here