Joan Franka: “Turks zijn heeft iets moois”

0

Joan Franka reist maandagochtend af naar Bakoe, Azerbeidzjan, waar ze op 24 mei voor Nederland uitkomt op het Eurovisie Songfestival. Ze vindt het wel mooi dat er gesproken wordt over haar Turkse komaf. In dagblad Metro zegt ze dat het voor haarzelf nooit echt een belangrijk punt is geweest.

“Het is vooral de laatste tijd dat mensen over mijn Turks-zijn beginnen. Het leek voor velen een verrassing. Het heeft ook wel iets moois. Stel: je mag Turken niet en je hebt toch op mij gestemd bij het Nationaal Songfestival. Dan word je toch gedwongen even na te denken waar je je mening op baseert.”

Tot vorige week was Joan nog nooit in Turkije geweest. “Ik was uitgenodigd om in Istanbul interviews en optredens te doen in het kader van mijn deelname aan het Songfestival. Het voelde best dubbel om daar te zijn. Ik spreek de taal niet, maar ben wel Turks. Gelukkig voelde ik me snel zo één met het land dat ik helemaal niet meer naar huis wilde. En ik werd zelfs herkend op straat! De Turken zijn heel trots dat ik mee doe. Ze zagen me echt als een Turkse en vinden het heel leuk dat er twee landen zijn waarvoor ze kunnen juichen”. Lees het volledig interview in dagblad Metro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here