Kabinet: bezoek Turkije belangrijk

0

Het bezoek van de Turkse premier Erdogan aan Nederland is belangrijk in de zaak-Yunus, vindt minister Asscher. Hij denkt dat Erdogan na zijn gesprek met premier Rutte “volledig overtuigd zal zijn van de zorgvuldige manier waarop in Nederland wordt omgegaan met de pleegzorg”.

Asscher kwam in het vragenuur hard in botsing met de PVV. Kamerlid Fritsma wil dat het kabinet het bezoek van Erdogan afzegt, omdat Turkije zich bemoeit met de opvang van het jongetje Yunus door een lesbisch stel. Fritsma noemde de uitleg die Rutte aan Erdogan wil geven een capitulatie voor bemoeizucht. “Wij hoeven toch verdorie geen verantwoording af te leggen?” Maar volgens Asscher is het juist een goede manier om duidelijk te maken dat de Nederlandse regering de kant kiest van mensen die “onbaatzuchtig” de zorg voor een uit huis geplaatst kind op zich nemen.

De PVV wil dat Turken die van plan zijn om te demonstreren tegen de Nederlandse pleegzorg, het land verlaten. Asscher wees erop dat mensen in Nederland het recht hebben om te demonstreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here