Kamer wil druk op Turkije om Saban B. op te pakken

0

De Tweede Kamer wil dat Nederland de druk op Turkije opvoert om de ontsnapte mensenhandelaar Saban B., die al vijf jaar een zorgeloos bestaan leidt aan de Turkse Rivièra, zijn straf te laten uitzitten. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de krant vult de crimineel zijn dagen rond de populaire badplaats Antalya met het bezoeken van stranden, pretparken, winkelcentra en voetbalstadions.

“Ondanks de belofte van Turkse justitie B. op te pakken, loopt hij al vijf jaar ongestoord rond in de badplaats Antalya. Het wordt nu weleens tijd dat de Turkse ambassadeur tekst en uitleg geeft over waarom het allemaal zo lang moet duren om deze man op te pakken. Met een dag moet het mogelijk zijn om te achterhalen waar B. zich bevindt”, zegt CDA-Kamerlid Omtzigt in De Telegraaf.

Een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat de zaak de aandacht heeft van de Nederlandse autoriteiten en dat Saban B. geregeld onderwerp van gesprek is tussen de Nederlandse ambassade in Ankara en de betrokken Turkse autoriteiten. “Ook het Openbaar Ministerie houdt hierover contact met de Turken. De gesprekken zijn erop gericht om te zorgen dat, binnen de gestelde juridische kaders, het recht zijn loop krijgt” aldus de woordvoerster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here