Kamerlid Marcouch in gesprek met Turken in Arnhemse wijk

0

Turkse jongeren uit het Arnhemse Broek zouden met hun ouders en huiswerkbegeleider Sahin een bezoek moeten brengen aan Auschwitz. Dat zei Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch zondag in het tv-programma In Gelderland Live na antisemitische uitlatingen van enkele Turkse jongeren in het televisieprogramma Onbevoegd Gezag van de NTR.

In het programma deden de jongeren racistische uitspraken over Joden. De Turkse huiswerkbegeleider van de jongeren Mehmet Sahin veroordeelde hun uitlatingen en zou daarna zodanig zijn bedreigd dat hij zijn huis uit moest. Marcouch (PvdA) is bij Sahin langs geweest en vindt dat hij steun verdient.

‘Hij gaat met Turkse kinderen aan de slag. Wij moeten hem omarmen als held’ aldus Marcouch die zaterdag ook samen met Gelders statenlid Yasemin Cegerek in gesprek ging met de Turkse gemeenschap in Arnhem. De Turken met wie het kamerlid sprak, zeggen de uitspraken van de jongeren te betreuren. Marcouch moedigt ze aan om ook publiekelijk hun standpunt in deze kwestie duidelijk te maken.(Lees verder bij Omroep Gelderland)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here