Kansen voor medische studenten in Turkije

0

Studenten zijn belangrijk aangezien zij de generatie van de toekomst zijn. Enerzijds richt het Honorair Consulaat Generaal(HCG) Turkije zich op studenten met een Turkse achtergrond die in Nederland studeren, anderzijds is het betrokken bij Nederlandse studenten die de ambitie hebben om in Turkije te studeren.

Turkije kent een enorme ontwikkeling op het gebied van medische zorg. Dit is onder andere het resultaat van het health transformation program dat gestart is in 2003 en loopt tot 2013. Ook het medisch toerisme neemt sterk toe in Turkije. Deze veranderingen in het beleid op het gebied van zorg, de toename op het gebied van zorgtoerisme, gecombineerd met de jonge populatie maakt Turkije een interessant land om medische ervaring op te doen.

In 2010 heeft het HCG Turkije een programma gelanceerd waarbij medische studenten hun coschap kunnen doen in Turkije. Het HCG Turkije heeft contact met enkele grote ziekenhuizen in Istanbul en Izmir. Maartje Passchier, vijfdejaars studente geneeskunde aan het UMC, heeft onlangs na bemiddeling van het HCG Turkije haar coschap in Turkije gelopen. Op uitnodiging van het HCG Turkije vertelde zij in een persoonlijk gesprek haar ervaringen. Lees haar verhaal op www.hcgturkije.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here