Klassiek in West: Tulpen uit Istanbul

0

In de zestiende eeuw leerde Nederland de tulp kennen dankzij het contact met de Turken. De tulp is tegenwoordig overal in het Westen te vinden, maar de Turkse muziek is nauwelijks bekend. Het programma Tulpen uit Istanbul uit de serie Klassiek in West brengt hier verandering in. Kom genieten van een enerverende reis door de Turkse en Westerse muziektraditie.

Tulpen uit Istanbul is zowel een verrassende ontdekkingstocht als een feest der herkenning. Onbekende Turkse muziek wordt afgewisseld met bekender werk zoals de Turkse mars van Mozart op de piano.

Met medewerking van:
Sinan Vural – bariton
Merel Huizinga – mezzosopraan
Emirhan Tuga – klarinet
Edzo Bos – piano
Turkse koks – heerlijke hapjes

De in Turkije geboren bariton Sinan Vural zingt liederen van Turkse klassieke componisten als Ulvi Cemal Erkin en Ilhan Baran en van de Nederlandse componist Fons Merkies. Merel Huizinga neemt het Westerse klassieke deel voor haar rekening met bijvoorbeeld een lied uit Turkish Folk
Poems van Theo Loevendie en een gebed van Kurtag. Klarinettist Emirhan Tuga en pianist Edzo Bos brengen naast muziek van Adnan Saygun, een van de bekendste Turkse componisten van de vorige eeuw, ook composities van de jongere generatie ten gehore(Say en Demirel). Een unieke kans om deze stukken, die zelden tot nooit worden uitgevoerd, te beluisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here