‘Koningin Beatrix blij om weer in Turkije te zijn’

0

Koningin Beatrix is woensdag met open armen ontvangen in Turkije en was blij om weer in het land te zijn. Het was ‘geweldig’, ‘fantastisch’ en ze was ‘heel erg blij’, zei de vorstin volgens het Nederlands Dagblad tegen gastheer president Abdullah Gül.

Gül vond het op zijn beurt ‘een eer’ om koningin Beatrix zo snel na zijn staatsbezoek aan Nederland weer te ontmoeten schrijft de krant. President Abdullah Gül was in april dit jaar samen met zijn vrouw te gast in Nederland. Koningin Beatrix was in 2007 op staatsbezoek in Turkije.

De koningin werd op haar eerste dag verwelkomt met een heus feestdiner in Ankara. Het bezoek wordt donderdag voortgezet in Istanbul met een lunch met Turkse studenten en wetenschappers. Donderdagavond woont ze een optreden bij van het Nederlands Dans Theater 2 in Istanbul. Aansluitend is er een receptie, als afsluiting van het bezoek. Vrijdag vliegt de koningin vanuit Turkije naar Italië voor het huwelijk van haar nichtje prinses Carolina die zaterdag in Florence trouwt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here