Koningin Beatrix noemt Turkije een voorbeeld voor velen

7

Koningin Beatrix heeft Turkije geprezen. Tijdens het staatsbanket voor de Turkse president Gül en zijn vrouw in het Koninklijk Paleis in Amsterdam noemde ze het land een voorbeeld voor velen meldt het NOS Nieuws. “Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied. Voor velen is uw land een inspiratie en een voorbeeld”, zei de koningin.

Koningin Beatrix zei over 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije: “Het is opmerkelijk dat in de 400 jaar die achter ons liggen, een periode waarin ons werelddeel zich uitputte in gewapende conflicten, de relaties tussen onze beide landen altijd vreedzaam zijn geweest.”

7 REACTIES

 1. Turkije een voorbeeld? Hare majesteit, lees toch niet alles klakkeloos voor. Turkije een voorbeeld? Om zoals Gül destijds, een meisje van 15 jaar te trouwen? Vrijheid in woord en beeld? Man en vrouw gelijkwaardig? Tegenwerking van andere religies? Turkije heeft alleen maar een grote mond, is een eenrichtingsweg in het hebben van kritiek.

 2. Gül probeerde destijds een meisje van 15 jaar te trouwen.. okey dan… Maar kindermisbruik binnen katholieke-kerk..??

  Man en vrouw zijn idd gelijkwaardig, dat de man daar niet aanhoud is hetzelfde als een man hier zijn vrouw vermoord (genoeg op tv geweest toch?)

  Tegenwerking van andere religies? Show me and you are the king..Tegenwerking van andere religies vind niet plaats in Turkije maar hier in Nederland dankzij PVV en mensen als jij.

  Turkije heeft een grote mond?
  Maar Wilders en Sarkozy heeft geen grote mond?
  Zolang Wilders en Sarkozy typjes rondlopen is het terecht dat Turkije een grote mond heeft!

  Je zou eigenlijk trots moeten wezen dat Turkije en Nederland samen 400 jaar handelsrelatie heeft en zelfs meer dan handelsrelatie maar een hele geschiedenis. Een voorbeeld hiervan is onder andere oorlog tegen de spanjaarden, waarbij Nederland hulp heeft gekregen van de Turken met succesvolle slagen. En zo zijn er wel meerdere voorbeelden op te noemen..

  Het spijt me zeer Klaas Vonk, ik heb gewoon geen woorden voor als mensen als jij die maar 1 richting kritiek opgeven. 😉

 3. @Mustafa, wat wil je nou zeggen? dat er misbruik is geweest in katholieke kerk en dat dat rechtvaardiging is om met een 15 jarige te trouwen. Met andere woorden zeg jij dat Gul haar misbruikt is oftewel pedofielie van Gul was op zijn plaats. Nou als de ander een fout begaat hoef jij dat toch ook niet te doen?
  En wat betreft andere religies? Sivas olayi ni ne zaman unutdunuz? Die mensen lopen nog buiten rond en staat doet daar alles aan.
  Ja hoor TR heeft NL geholpen bij de oorlog tegen Spanjaarden. En TR had daar helemaal geen baat bij. Geloof je het zelf?
  ALs jullie terug zouden gaan naar TR dan zou niemand jullie een sin jullie gezicht kijken. Je moet een blij zijn met wat Nl jullie aan mogelijkheden heeft geboden. Julie ouders wisten niet wat stromend water was, elektriciteit, ziektewetuitkering gedurende 2jaar, arbeidsongeschiktewet waar veel oudere turken in zitten, werkloosheidswet nooit van gehoord, fatsoenlijke kleren hadden ze niet maar met kapotte kleren liepen ze jaren rond, en over de wc’s hoeven we het helemaal niet over te hebben, het zit letterlijk in de shit. Oh jah en af en toe op jonge leeftijd mochten ze op ezels oefenen. Gatver!!En hier hebben ze alle mogelijkheden gekregen die ze in TR nooit van hadden kunnen dromen. Velen hebben goede leefomstadigheden die ze in TRnog steeds niet hebben. In TR zou niemand jullie eens aankijken als jullie hier in NL in moeilijkheden zou komen nog sterker ze zoudne ons uitlachen omdat ze dat nu ook doen. Ik heb zo vaak gehoord dat wij turken in NL Duitsland etc afwassers zijn, het werk doen die de nl niet doen.

 4. @Hasan. Heb ik zoiets gezegd dat als kinderen hier misbruikt worden dat dan maar Gul met een 15 jarige moet trouwen? En dat wij ook fouten moeten maken? Volgens mij heb jij een totaal ander interpetatie dan wat ik probeer te vertellen. Wat ik juist bedoel is dat ze Turkije zwart proberen te maken omdat Gül toen met een minderjarige getrouwd is geweest terwijl ze hier in Nederland niet naar hun eigen fouten kijken maar met hun vinger naar iemand anders toe wijzen. (Ik zeg namelijk niet of Gül wel of niet goed heeft gedaan 😉 )

  En ja iedereen heeft baat bij een oorlog. Of hij nou mee doet of niet. Wat ik hier probeer aan te geven is dat er een relatie ofwel een diplomatieke pact was gesloten tussen beiden landen. Of de één wel of geen baat bij heeft is een ander verhaal (In dit geval hadden beiden landen een baat bij) Maar dit leidde wel naar uit dat Turkije de eerste land was dat voor Nederland de soevereiniteit erkende. Wat ik wil aangeven is dat dit stuk geschiedenis en de diplomatieke pacten tussen Turkije en Nederland niet moet vergeten. Maar juist elkaar moet respecteren ipv elkaar zwart te maken en juist meer samen moet werken.

  Je stelt je bericht zo op alsof ik Nederland een slechte land vind om te leven? Waaruit maak jij dat op vraag ik me af? Zoals ik eerder heb vernoemd was mijn berichtgeving naar mensen die alleen maar met hun vinger naar één kant opwijzen en hun eigen fouten niet in zien.
  En niet of ik hier wel of niet naar mijn plezier heb. Want daar gaat mijn bericht totaal niet over en zal daarom dat discussie buiten laten omdat het een totaal ander onderwerp is. Keep it on topic zou ik zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here