Kulsan beraadt zich op stappen

0

De stichting Kulsan laat de kwestie rond de zanger Arif Sag nog niet rusten. De stichting beraad zich op stappen, nadat Sag zondagochtend 13 mei terugkeerde naar Istanbul toen de marechaussee op Schiphol hem langdurig had ondervraagd. Kulsan werd in grote verlegenheid gebracht, omdat zij genoodzaakt werd om op 13 mei voor het toegestroomde publiek van meer dan duizend mensen plotseling te moeten meedelen waarom zijn optreden in het Concertgebouw ad hoc werd afgelast. Dat meldt zij in een persverklaring.

Kulsan zal het officiële antwoord van minister Rosenthal en Opstelten afwachten, en vervolgens onderzoeken welke stappen ondernomen zullen worden, opdat dergelijke situaties in de toekomst niet meer voorkomen.

De stichting neemt aan dat minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) op 16 mei j.l. voor zijn beurt sprak toen hij volgens het Nos Journaal (23.35u) verklaarde “dat er door de marechaussee correct en volgens de regels is gehandeld, en dat er geen sprake was van racisme of respectloos gedrag”.

Kulsan heeft inmiddels tientallen telefoontjes gekregen van personen en organisaties die verklaarden onnodig soortgelijke behandelingen op Schiphol te hebben ondervonden of te hebben meegemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here