Lezing “Europa en Islamofobie” van Studenten Unie Nederland(SUN)

0

Je suis Charlie. In de afgelopen weken is deze kreet op social media dominant geworden. Na de aanslag in Parijs weerklinkt zo de steun voor Charlie Hebdo in de straten van Europa. Mensen zijn ontzet en geschokt om verschillende redenen. Sommigen zijn bang dat de vrijheid van meningsuiting in het geding komt. Anderen zijn bang voor verdeeldheid en polarisatie in de samenleving. Hoe dan ook; de aanslag heeft iedereen geraakt.

Je suis Ahmed. Ahmed Marabet is de politieagent die werd vermoord tijdens de aanslag. Ook deze hashtag doet te ronde merendeels onder Europese moslims. Hiermee identificeren de moslims zich met Ahmed, een moslim die ook slachtoffer is geworden van terreur. Uitpersoonlijke ervaringen die gedeeld worden via social media van onder andere vooral moslima’s zien we dat de moslimhaat groeit, maar ook door brandstichtingen in moskeeën.

Nous sommes SUN. Studenten Unie Nederland probeert de vraagstukken die onder andere uit deze recente gebeurtenissen naar voren zijn gekomen vanuit een sociologische en politieke perspectief te benaderen. Daarom organiseert SUN de lezing “Europa en Islamofobie” op donderdagavond 29 januari 2015 op de Vrije Universiteit. De gastsprekers Thijl Sunier en Roemer van Oordt zullen allebei vanuit hun eigen perspectief de gebeurtenissen evalueren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here