Lezing over gevolgen ‘Arabische Lente’ voor Koerden

0

Op 20 september a.s. vindt de ‘Henriette van Lynden Lezing’ plaats, die is gewijd aan de gevolgen van de ‘Arabische Lente’ voor de positie van de Koerden in de MENA-regio. De titel is ‘A Kurdish Spring? New Opportunities for the Kurds in the Arab Spring’.

De lezing wordt verzorgd door Dr. Kendal Nezan(foto). Dr. Nezan is sinds 1996 directeur van het internationaal vooraanstaand Koerdisch Instituut Parijs en lid van de raad van bestuur van het Koerdisch Instituut Washington. Als directeur zet Dr. Nezan zich in voor het behoud van de Koerdische taal en cultuur binnen de Koerdische gemeenschap in Europa. Dr. Nezan zal een overzicht geven van de ontwikkelingen met betrekking tot de Koerden in Syrië, Irak, Iran en Turkije. Een tweede spreker uit Noord-Irak zal specifiek ingaan op de rol van de Regionale Regering Koerdistan in Irak.

Dit gebeurt op donderdag 20 september a.s. in de Grote Zaal van de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam, van 20.00 (zaal open vanaf 19.30) tot 21.30 met aansluitend een borrel. U kunt zich aanmelden via DAM-lezingen@minbuza.nl onder vermelding van ‘lezing 20 september’. Gelieve hierbij aan te geven met hoeveel mensen u komt. De lezing is gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here