Mager resultaat Turkije op Olympische spelen

3

Ook Turkije doet mee aan de Olympische spelen in Londen. In totaal 114 atleten vertegenwoordigen het land van 27 juli tot en met 12 augustus. Het aantal gewonnen medailles valt echter tegen. Tot nu toe heeft Turkije maar één medaille binnen weten te halen.

De 22-jarige Turkse worstelaar Riza Kayaalp(FOTO) won een bronzen medaille bij het worstelen in het onderdeel Grieks-Romeins onder de 120kg. Gisteren verloor Turkije de race naar de halve finales van het olympisch basketbaltornooi bij de vrouwen. Vandaag staan er weer vier atleten in de startblokken en wie weet wordt het aantal medailles uiteindelijk toch hoger.

De Olympische Zomerspelen van de XXXe Olympiade worden van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 gehouden in Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het is de 27e editie geworden van de Zomerspelen die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Londen is de eerste stad die voor de derde keer de Spelen mag organiseren. Eerder vonden de Spelen van 1908 en 1948 hier plaats. (c)Lokum.NL

3 REACTIES

 1. eigenlijk zouden we ons moeten schamen…

  70 miljoen mensen, en dan maar 1 bronzen medaille

  de medailles van vroeger waren ook al uit het tijdperk van de in Bulgarije opgeleide gewichtsheffers en vanuit Ethiopie genaturaliseerde Turken.

  je vraagt je toch af of we niet wat minder bezig kunnen zijn met sag-sol dinci laik turk kurt maar meer zouden moeten inzetten op kansen voor ALLE individuen.

  alleen dan geeft Turkije blijk van moderniteit en openheid. sport is namelijk een directe uitvloeisel van een klassemaatschappij!

 2. Niemand is er blij mee. We zouden op z’n minst alle medailles op het onderdeel worstelen en gewichtsheffen moeten binnenslepen. Vanavond hebben we een serieuse kans op goud en morgen beloven twee dames ook veel.

 3. hatice, rot toch op met je verwesterde gedachtes van je.. wie ben jij om Turken af te laten dwingen om beter te sporten zodat ze moderner worden daardoor? kijk hoe alleen al hoe achterlijk je klinkt… dat jij k.t geeft voor het huwelijk omdat het modern is in westerse wereld, wilt niet zeggen dat Turken dat ook moeten doen (dit onderwerp komt zeer zeker voor in je kop)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here