Man die arts bedreigde moet voor straf maand lang op eerste hulp werken

0

Een Turkse arts die werd bedreigd door het familielid van een patiënt in een ziekenhuis in Izmir heeft een passende straf bedacht als verzoening. De arts stelde voor dat het familielid een maand mee moet komen helpen op de eerste hulp. “Dat is de voorwaarde dat ik mijn aanklacht intrek”, aldus de arts.

Soortgelijke onenigheden tussen patiënten, familieleden en dokters worden meestal bestraft met boetes of opsluitingen, maar de zaak werd doorverwezen naar het verzoeningsbureau nadat een rechtbank besloot het familielid vrij te laten na de eerste beslissing om een ​​gevangenisstraf van zes maanden op te leggen.

Het familielid had geëist dat de patiënt naar een ander ziekenhuis zou worden overgebracht. Dr. Yakup Gökhan Doğramacı probeerde aan de man uit te leggen dat de patiënt in goede handen was en er geen situatie was die een overdracht naar een ander ziekenhuis vereiste. De man schreeuwde hierna bedreigingen naar de dokter en zei: “Ik zal alles uitzoeken, ik weet wie je bent, je zult me ​​weer zien!”.

Na overleg zei de dokter dat hij de zaak zou laten gaan als de man zich verontschuldigde voor zijn gedrag en een taakstraf zou uitvoeren. De taakstraf hield in om voor een maand lang op bepaalde dagen tussen 8 en 11 uur op de eerstehulppost van het ziekenhuis te werken.

Na gesprekken tussen beide partijen over de straf, zei Dr. Yakup: “Ik wilde dat hij zag hoe een eerstehulppost functioneert, ik wilde dat hij zag wat er echt gebeurde tijdens de hulpdiensten zodat hij meer empathie zou krijgen voor de arts en zijn werk.

De man heeft in de ontvangsthal geholpen, bij het transportpersoneel en op de schoonmaakafdeling. De arts heeft gezien dat het familielid spijt heeft en beter begrijpt hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat. Hij zou graag willen dat er meer mensen eenzelfde soort taakstraf opgelegd krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here