Marsis en Cahit Berkay in concert bij Podium Mozaïek

0

De populaire band Marsis toert in mei 2016 samen met Cahit Berkay door Europa en doen daarbij op 21 mei ook Amsterdam aan. Marsis vertolkt muziek uit het Zwarte Zee gebeid: snel, ritmisch en opzwepend. Geschikt om op te dansen en met traditionele instrumenten als kemence (kleine viool) en tulum (doedelzak). Speciaal voor deze Europese tour zijn ze een samenwerking met de voorman van de legendarische Turkse band ‘Mogollar’, Cahit Berkay, aangegaan en zo breiden ze hun muzikale palet uit met invloeden vanuit heel Anatolie.

Marsis zingt naast Turks ook in verschillende andere talen die van oudsher in het Zwarte Zeegebied worden gesproken. Songteksten van verschillende volkeren langs de Zwarte Zee worden door Marsis vertolkt: van de Turken, Georgiërs en Armeniërs tot de Grieken.

Cahit Berkay is met zijn band Moğollar, een van de grondleggers van de Anatolische rockmuziek (‘Anadolu Rock’). Naast Moğollar hebben andere muziekgrootheden als Barıs Manço, Erkin Koray en Cem Karaca deze muziekstroom eind jaren zestig groot gemaakt als Turks antwoord op de Westerse rockmuziek. En niet zonder succes. Zij hebben zodanig hun stempel op de Turkse (rock)muziek gedrukt dat ze nog steeds een belangrijke inspiratiebron zijn voor de huidige generatie Turkse rockmuzikanten. Marsis is daar een goed voorbeeld van en daarom is deze muzikale ontmoeting zo uniek: de eerste en huidige generatie ‘Anadolu Rock’ samen op één podium.

Line up: Korhan ÖZYILDIZ (zang) | Cahit BERKAY (gitaar & cura) | Ceyhun DEMİR (kemençe) | Çağatay KADI (elektrisch gitaar) | Yaşar Kadir BAŞ (drums)

Mis deze bijzondere samenwerking niet: het wordt een memorabele avond!

21 mei 21.00u | tickets 20,- (vvk)

Aansluitend DJ Sertan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here