Muzikale karavaan door Turkije

0

Klarinetkoor Mo6, ensemble Asiatolia, het Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor en (oud)leerlingen van Nieuwe Veste nemen je op 27 maart mee op een muzikale reis langs de diverse muziekstijlen in Turkije. Het thema van het concert is muziek van de Turkse cultuur. Tijdens de muzikale reis door het land op het kruispunt van oost en west, wordt de toehoorder meegevoerd langs diverse muziekstijlen. Daarbij zal de rijkdom van de Turkse muziek hoorbaar zijn. De verschillende regelmatige en onregelmatige maatsoorten, de zeer rijke melodieën zorgen ervoor dat deze muziek een muzieksoort is die beslist de aandacht zal trekken.

De klarinet en de saz spelen een belangrijke rol. Enkele leerlingen van Nieuwe Veste zullen deze instrumenten in combinatie laten horen. Het vierkoppig gezelschap Asiatolia speelt Turkse (volks)muziek en maakt daarbij gebruik van diverse Turkse instrumenten zoals de lavta, kanun, tanbur en Turkse percussie zoals bendir en darbuka. Het koor brengt een ritmisch en populair klassiek repertoire uit zowel het Ottomaanse tijdperk als de moderne tijd: van oude, rustige en romantische stedelijke melodieën tot opwekkende ritmes. Het koor wordt begeleid door zowel Klarinetkoor Mo6 als Asiatolia.

In een speciaal werk voor klarinetkoor zal het publiek worden meegevoerd langs de muzikale wonderen van de Turkse cultuur en kan zo genieten van de sublieme klanken van de Turkse muziek.

27 maart 2011 van 14:30 tot 16:30 uur reserveren
Locatie: Nieuwe Veste, Centrum voor de kunsten, Breda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here