Nederland en Duitsland passen reisadvies Turkije aan

0
Touroperators verwachten stiiging lastminutereizen Turkije

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije gewijzigd. Er wordt nu expliciet verwezen naar de “diplomatieke spanningen” met Nederland. Reizigers worden opgeroepen in heel Turkije alert te zijn en samenscholingen en drukke plaatsen te mijden.

Het ministerie raadt mensen niet af om naar Turkije te reizen. Het vindt nog steeds dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid en voor de beslissing om wel of niet naar het land te gaan.

Ook het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor Turkije aangepast. Duitsers in Turkije moeten opletten voor “verhoogde politieke spanningen en protesten die zich kunnen richten op Duitsers”, luidt het in een update.

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft nog geen signalen dat vakantiegangers hun reis naar Turkije omboeken of annuleren. De ANVR verwacht wel dat de diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland de komende weken invloed gaan hebben op de boekingen.

Tui meldt dat een “handjevol mensen” hun reis geannuleerd hebben. Reisorganisaties Corendon, Thomas Cook en D-reizen zien nog geen veranderingen in de boekingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here