Nederlands bedrijf ontwerpt nieuw datacenter beurs van Istanbul

0

Het nieuwe datacenter van de beurs van Istanbul wordt gemaakt door ingenieursbureau Deerns uit Rijswijk. Het datacenter wordt in juli 2014 in bedrijf genomen. De komende maanden wordt de rekencentrumruimte ingericht. Op 3 april 2014 is het pand officieel opgeleverd meldt Computable.nl.

De Deerns Groep is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in installatietechniek, energie en bouwfysica. De beurs van Istandbul, Borsa Istanbul, is de eerste Turkse klant van het ingenieursbureau uit Rijkswijk. Het datacenter is gebouwd in de voormalige kluis van het beursgebouw. Het rekencentrum heeft een oppervlak van zeshonderd vierkante meter die geschikt is voor een ict-belasting van 1500 Watt per vierkante meter.

Deerns maakte het ontwerp, begeleidde de aanbesteding en uitvoering en voerde inspecties uit inclusief het commissioning-traject. Het datacenter wordt gekoeld met water, dat zelf weer wordt gekoeld via zogenaamde hybrid-dry coolers. ‘Die duurzame oplossing is een primeur voor Turkije’, meldt het bedrijf.

‘Het nieuwe datacenter ziet eruit alsof je in een sciencefictionfilm bent beland, terwijl het bestaande eruit ziet als een normaal IT-centrum van een bank of een groot bedrijf’, aldus Borsa Istanbul voorzitter en CEO Dr. Ibrahim M. Turhan. Lees verder in op Computable.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here