Nederlandse moslims veroordelen aanslagen in Parijs

0

Nederlandse moslims hebben de door Islamitische Staat (IS) geclaimde aanslagen gisteravond in Parijs scherp veroordeeld. Het Turks-Nederlandse Platform INS schrijft in een verklaring “Dit had nooit mogen gebeuren. Wij veroordelen de terreuraanslagen in Parijs. Onze condoleances en sterktewensen gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden.”

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) spreekt van “barbaarse, laffe, onmenselijke terreuraanslagen tegen de Franse samenleving en in feite de gehele mensheid. De Nederlandse moslimgemeenschap is intens verdrietig en voelt zich dan ook verbonden met alle slachtoffers en het Franse volk.” “Laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden”, zo waarschuwt het CMO. Ook de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) heeft een verklaring uitgebracht.

IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist. Dat gebeurde door middel van een ongedateerde videoboodschap. De Franse president François Hollande: we zullen de strijd leiden, en hij zal meedogenloos zijn. “Terroristen die zulke gruwelijkheden begaan, moeten weten dat ze tegenover een vastberaden Frankrijk staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here