Nieuwe campagne moet einde maken aan stagediscriminatie

0
Beeld: Campagne Rijksoverheid #KIESMIJ

Stagediscriminatie is een veelvoorkomend en hardnekkig probleem, waar mbo-studenten de pijnlijke gevolgen van dragen. Een recent onderzoek uit april van het Sociaal en Cultureel Planbureau onder scholieren en studenten laat zien dat etnische achtergrond een grote rol speelt: ruim 40 procent van de ondervraagde studenten met een Turks- en Marokkaans-Nederlandse achtergrond denkt gediscrimineerd te zijn tijdens de zoektocht naar een stage.

De overheidscampagne #KIESMIJ tegen stagediscriminatie moet het probleem onder de aandacht brengen en werkgevers, scholen en studenten helpen om het aan te pakken.

Zowel bij het verkrijgen van een stageplek als tijdens de stage zelf kunnen studenten te maken krijgen met discriminatie. Dat moet anders. Daarom staat in deze campagne centraal dat iedereen moet kunnen meedoen in deze samenleving. En dus ook op een stageadres. Ongeacht achternaam, levensovertuiging of huidskleur. De campagne benadrukt dat we moeten kijken naar het talent van onze studenten; naar doorzettingsvermogen, lef of ambitie aldus de Rijksoverheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here