Nieuwe luchthaven ontsluit Turkse zuidkust

6

Transavia en Neckermann lanceren vanaf april als eerste vluchten naar het splinternieuwe vliegveld van Gazipasa. Dit vliegveld werd in juli 2010 in gebruik genomen en biedt nu ook de mogelijkheid aan Nederlandse toeristen om de Turkse zuidkust makkelijker te bezoeken. Hierdoor kunnen tientallen authentieke baaitjes en badplaatsjes worden ontsloten waar nu nog nauwelijks toeristen komen.

De vluchten naar het nieuwe vliegveld brengen daarnaast ook het bij Nederlanders geliefde Alanya dichterbij. Tot nu toe waren gasten die hun vakantie doorbrengen aan de zuidkust van Turkije aangewezen op de luchthaven van Antalya. Voor gasten die een accommodatie hadden geboekt in de badplaats Alanya, betekende het dat zij altijd een busreis van minimaal twee uur moesten maken.

De reisorganisaties bieden deze gasten nu rechtstreekse vluchten aan op de splinternieuwe luchthaven Gazipasa.

6 REACTIES

 1. Wat meer informatie: de vluchten vangen 4 mei aan en gaan elke woensdag. Pakketreizen en tickets kunnen geboekt worden voor 8/15/22 en 29 dagen. Prijzen voor losse tickets in mei/juni ca 270,00 per persoon voor een retour. Wij konden deze tickets boeken via thomascookzaandam.nl omdat alle stoelen via de organisatie Thomas Cook zijn ingekocht. Het is goed nieuws want we hoeven nu niet 2 uur meer in de bus te zitten.

 2. Grote voordeel van het vliegveld Gazipasa is inderdaad de veel kortere transfertijd met de bus van en naar het hotel in Alanya (halfuurtje i.p.v. ruim 2 uur vanaf Antalya Airport. Nog een voordeel is dat dit vliegveldje zo compact/klein is, zodat de afhandeling supersnel gaat hier i.v.m. het grote Antalya Airport.

  Thomas Cook / Neckermann laten Transavia de allereerste internationale (charter)vluchten uitvoeren op Gazipasa, alleen op de woensdagen in de periode mei t/m oktober. De vluchttijden zijn alleen nog niet bekend.

  Pakketreizen (incl. hotel en vlucht van Amsterdam naar Gazipasa en transfer naar hotel in Alanya) zijn nu al te boeken via de website http://www.neckermann.nl en http://www.thomascook.nl of bij alle Thomascook Travelshops in NL.

  Losse vliegtickets (voor 8/15/22/29 dagen) zijn vooralsnog nog niet via Internet boekbaar, maar wel bij alle Thomascook Travelshops in NL (omdat het chartervluchten zijn, ook niet boekbaar via http://www.transavia.com). De prijs voor een los retourticket is € 274 + administratiekosten € 27 + € 2,50 calamiteitenfonds = € 303,50.

 3. Wij hebben zojuist (10-02-2011) een all in reis naar alanya geboekt via neckerman en we landen inderdaad op gazipasa.we vertrekken op 14-09-2011 voor 15 dagen en onze vliegtijden (voorlopig) zijn wel bekend:heenreis 14.05 uur,terugreis 19.55 uur

 4. hoi wil graag weten hoe het is gegaan met het landen op gazipasa, wij hebben ook geboekt in Juli 2011

 5. Wij hebben ook besproken naar Alanya, maar vliegen op zaterdag, dus er zijn niet alleen woensdag vluchten en inderdaad vliegtijden zijn al weken bekend, heerlijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here