Noodtoestand Turkije: toeristen uit NL merken er niets van

0

Gisteravond kondigde de Turkse president Erdogan de noodtoestand voor drie maanden af. Nederlandse vakantiegangers naar Turkije merken niets van deze noodtoestand en vertrekken gewoon naar hun Turkse bestemming. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op basis van berichtgeving van touroperator Thomas Cook/Neckermann.

Via die organisatie zitten op dit moment zo’n 6000 Nederlanders op Turkse bestemmingen meldt het AD. “Van een noodtoestand merken vakantiegangers in de badplaatsen doorgaans niets. Je zag het afgelopen weekend na de staatsgreep ook. Mensen daar hoorden er pas van door telefoontjes vanuit Nederland”, aldus een woordvoerster van Thomas Cook tegen de krant.

Het uitroepen van de noodtoestand betekent volgens de Turkse grondwet dat fundamentele rechten kunnen worden beperkt of tijdelijk niet meer gelden. President Recep Tayyip Erdogan kan verregaand per decreet regeren.

Het Nederlandse ministerie heeft haar reisadvies voor Turkije niet aangepast naar aanleiding van de noodtoestand. Op de site staat nu nog:

Reisadvies Turkije
Laatst gewijzigd op: 17-07-2016 | Nog steeds geldig op: 21-07-2016
De rust in Ankara en Istanbul keert terug. Het advies voor Ankara en Istanbul is veranderd van ‘alleen noodzakelijke reizen’ in ‘let op, veiligheidsrisico’s’. Wees in heel Turkije extra alert. Mijd mensenmassa’s en demonstraties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here