NOS: ‘Is een dode Belg meer waard dan een dode Turk?’

1

NOS op 3 publiceerde gisteren een artikel met de titel ‘Is een dode Belg meer waard dan een dode Turk?’. Het artikel gaat over de kritische vraag waarom er zoveel steun en aandacht voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel is, maar niet voor die in Ankara en Istanbul? Op social media verschenen heel veel kritische reacties en niet alleen van Turkse-Nederlanders, ook autochtonen valt het op schrijft de NOS.

Het eerste wat opviel was de cartoon van de Franse cartoonist Plantu. Hij maakte na de aanslagen in Brussel onderstaande tekening voor dagblad Le Monde. De cartoon maakt duidelijk dat Frankrijk solidair is met België.

soli

Uit protest voor de massale aandacht voor Brussel kwam al een Turkse variant op deze cartoon van Plantu. In de aangepaste cartoon zie je ook een Turkse vlag, met daarbij vier data waarop een bloedige aanslag in Turkije plaatsvond. In de afgelopen maanden vielen daardoor meer dan 150 doden. Honderden mensen raakten gewond.
meeraabdacht

Er was ook kritiek op de manier waarop er verslag gedaan werd van de aanslagen in Turkije. Er zou te weinig interesse zijn. “Is een dode Belg meer waard dan een dode Turk?”, zo luidde een van de reacties. Lees op de site van de NOS meer hierover.

1 REACTIE

  1. Natuurlijk is ieder slachtoffer even belangrijk, maar we zien natuurlijk ook hoe 1 man met zijn partij een mooi land in korte tijd naar de knoppen helpt en op de rand van een burgeroorlog brengt alles met het doel om hem aan de macht te houden, nog meer macht te krijgen,zijn familie en vrienden te beschermen tegen rechtszaken over corruptie.
    We zien iemand die samenwerkt met de Islamitische staat, zoonlief beschermt met zijn oliehandel met IS, wapens levert aan IS, journalisten en oppositie de mond snoert, tegenstanders laat aanvallen vermoorden, Koerden het leven tot een hel maakt, levend verbrand, hele steden kapot maakt, internet en pers censureert, academici opsluit omdat ze om vrede vragen, iedereen van terrorisme beschuldigt maar zelf de grootste terrorist/dictator is.
    We zien ook een groep Turken die deze man met hand en tand verdedigt omdat hij ook zoveel goed voor het land heeft gedaan in het verleden.
    Natuurlijk is ieder slachtoffer gelijk, en uit respect voor de slachtoffers zeggen we het misschien niet hardop, maar denken wel: soms roep je dingen over jezelf af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here