OBA Live met cineaste Meral Uslu

0

In OBA Live (Radio 5) is 27 maart de cineaste Meral Uslu te gast. Op het filmfestival van Berlijn ging onlangs haar nieuwste documentaire Snackbar in première. Ook deze film – het is inmiddels een gewoonte voor Uslu – werd met enthousiasme en bewondering ontvangen. Eerder oogstte Uslu lof en prijzen voor diverse documentaires en televisieseries. Vorig jaar nog won ze met Maria Mok de Gouden Tegel voor Longstay.

Pijnlijke onderwerpen gaat Meral Uslu niet uit de weg. Ook Snackbar is weer zo’n film die de werkelijkheid in al zijn rauwheid laat zien. De documentaire gaat over Marokkaanse hangjongeren voor wie de snackbar van Ali het centrum van de wereld is. Het maken van de film ging niet zonder slag of stoot. Het lukte Uslu niet om omroepen van tevoren te interesseren voor de film. Toch zette ze door.

Naeeda Aurangzeb praat met Meral Uslu over haar eigenzinnige kijk op filmmaken, haar engagement en haar inspiratiebronnen. Presentatie: Naeeda Aurangzeb. Uitzending: dinsdag 27 maart 2012, 19.00-20.00 uur, Radio 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here