Onderzoek naar oud ziekenhuis bestuurder Aysel Erbudak

0

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar oud-bestuurder van het Slotervaartziekenhuis, Aysel Erbudak. Dat bevestigt het OM na vragen van de NOS. Het OM verdenkt Erbudak ervan dat zij een bedrag van een miljoen euro aan zorggeld aan het ziekenhuis heeft onttrokken. Erbudak zegt dat ze op de hoogte is van het onderzoek en dat zal blijken dat zij niets onrechtmatigs heeft gedaan.

Volgens het OM richt het onderzoek zich op drie verdachten en een bedrijf. Een van de verdachten is Erbudak. De kwestie die de FIOD op verzoek van het OM onderzoekt heeft te maken met de mislukte aankoop van grond in Turkije. Uit een openbaar onderzoek van de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam en aanvullende stukken die de NOS in bezit kreeg, blijkt dat Erbudak een miljoen euro uit de kas van het Slotervaartziekenhuis gebruikte voor een bankgarantie.

Het miljoen werd overgemaakt naar een leverancier van het ziekenhuis als betaling voor facturen die in het rapport van de ondernemingskamer als vals worden betiteld. Uiteindelijk kreeg Erbudak de rest van de financiering van de tien miljoen euro kostende grond niet rond en raakte het ziekenhuis het miljoen kwijt. Lees het artikel De stevige stijl van Erbudak bij de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here