[UPDATE] Onduidelijkheid over Pro-Turkse demonstratie in Rotterdam

0
Pro-Turkse demonstratie tegen politiegeweld in Rotterdam

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft toestemming gegeven voor een pro-Turkse demonstratie tegen politiegeweld. Deze vindt plaats op vrijdag 17 maart(morgen) tussen 17.00 en 19.00 uur. Het gaat om een optocht van het plein bij Rotterdam Centraal naar het Schouwburgplein. De demonstratie is aangevraagd door drie Turkse organisaties.

Volgens het Algemeen Dagblad willen zij protesteren tegen het politieoptreden afgelopen zaterdag tegen demonstranten bij het Turkse consulaat-generaal aan de Westblaak. Daar hadden zich honderden mensen verzameld om een toespraak van de Turkse minister voor familiezaken bij te wonen. Die mocht niet worden gehouden. Daarna ontstonden rellen en moest de ME optreden.

Maar volgens enkele Turkse media is de demonstratie ‘Solidariteit voor Turken’ afgeblazen door de organisatoren. De Turks-Nederlandse organisaties Turkse Federatie Nederland, Milli Gorus, Islamitische Stichting Nederland, UETD en HTIB, HIGV zouden volgens SonHaber hebben aangekondigd dat ze niet zullen deelnemen aan de demonstratie die via Facebook was aangekondigd.

UPDATE – do 16/3 | 23.40u
Ook het Algemeen Dagblad meldt nu dat de protestactie ‘Solidariteit voor Turken’ die Turkse Nederlanders morgenmiddag zouden houden in het centrum van Rotterdam, niet door gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here