Onrust over Turkse film in Nederlandse bioscopen

0
Onrust over Turkse film in Nederlandse bioscopen

De Turkse film ‘Kurtlar Vadisi – Vatan’ (Vallei der Wolven – Vaderland) gaat morgen, donderdag 28 september, in première in een hele reeks bioscopen in Nederland. Volgens het Algemeen Dagblad zorgt de actiefilm, over de verijdelde coup van vorig jaar in Turkije, voor onrust onder Gülenisten in Nederland. Zij noemen het een propaganda film.

Wie de trailer bekijkt, ziet het direct: de acteur die het gevaar verbeeldt, lijkt verdraaid veel op Fethullah Gülen, schrijft de krant. Gülen is de geestelijke die samen met zijn beweging door de Turkse president Erdogan verantwoordelijk wordt gehouden voor de verijdelde staatsgreep in het land.

Donderdag spreekt ook de Rotterdamse gemeenteraad over de film, op verzoek van het CDA. ,,Het lijkt erop dat de film bijdraagt aan het versterken van het beeld dat de Turkse overheid van de coup wil verspreiden. Dit beeld heeft in de praktijk negatieve gevolgen voor bepaalde groepen Turkse Rotterdammers”, schrijft fractievoorzitter Sven de Langen. Lees verder in het AD: ‘Onrust over ‘propagandafilm’ Turkse coup in Nederlandse bioscopen‘.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here