Oplichters kopiëren websites luxe Turkse hotels

0
Adam & Eve Hotel Antalya
Adam & Eve Hotel Antalya

Het aantal internet oplichtingszaken in het Turkse toerisme is dit jaar gestegen. Dit komt voornamelijk door het opduiken van tientallen nep-hotelwebsites.

Bij deze vorm van oplichting, ook wel phishing genoemd, worden nep websites gebruikt om een bezoeker geld afhandig te maken. Slachtoffers worden soms eerst via e-mail benaderd en in veel gevallen wordt de legitieme site van het hotel identiek nagemaakt op een lijkend webadres waardoor de vakantieganger denkt op de juiste website te zijn.

Hotels zelf hebben er ook veel hinder van omdat toeristen bij de accommodatie arriveren terwijl er geen boeking bekend is. Vooral bij resorts in Bodrum en Antalya is het dit jaar meerdere keren voorgekomen. Vaak wordt gekozen voor de luxere resorts omdat een kamer daar meer dan enkele honderden Euro’s per nacht kan kosten.

De Turkse overheid doet er alles aan om de websites uit de lucht te krijgen, maar soms is dit lastig omdat er ook registraties van domeinen bij zitten in het buitenland.

Vakantiegangers worden geadviseerd om altijd via officiële kanalen van een hotel of reisorganisatie de echtheid van de website, het telefoonnummer en andere contactgegevens te controleren voordat men tot betaling overgaat.

Fraudeurs hadden valse websites gemaakt met namen van bestaande hotels zoals het Hilton Bodrum, Altın Yunus Hotel Çeşme, Hillside Beach Club Fethiye, Sheraton Hotel Çeşme, Adam & Eve Hotel Antalya, Club Marco Polo en Hotel Regnum Carya.

Let dus goed op voordat je zomaar geld overmaakt voor je vakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here