Optreden Müge Alpay in museum TwentseWelle

0

Op zondag 29 maart vindt een bijzonder optreden plaats in museum TwentseWelle in Enschede. In het kader van de tentoonstelling Kadınlar treedt Müge Alpay op. Zij brengt eigen composities ten gehore in hedendaagse en klassieke Turkse stijl. Zij zingt haar liederen in het Turks en Engels en begeleidt zichzelf op viool, waarbij ze ondersteund wordt door gitaar en drum. Zij geeft deze zondag twee mini-concerten van 45 minuten, om 13.00 en 14.30 uur.

Müge Alpay
Müge Alpay, in Nederland geboren maar opgegroeid in Istanboel, is een opkomend talent. Zij heeft inmiddels opgetreden bij belangrijke evenementen in het Concertgebouw van Amsterdam, Het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Heineken Music Hall. Ook speelde zij op het North Sea Jazz festival.

Kadınlar
Kadınlar (Turks voor vrouwen) toont verrassende topstukken die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest: gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, iconen, schilderijen, miniaturen, textielvoorwerpen, sieraden en juwelen uit 3.000 jaar Turkse en Anatolische geschiedenis. De expositie telt 130 bruiklenen van elf Turkse musea, waaronder Topkapi Palace Museum, Museum van Turkse en Islamitische Kunst, Pera Museum en Museum van Anatolische Beschavingen. Ook zijn er 50 objecten te zien in bruikleen van andere Europese musea (o.a. Berlijn, Athene, Venetië en Wenen).
De tentoonstelling loopt tot en met 16 augustus 2015.

Datum: 29 maart 2015
Tijd: 13.00 en 14.30 uur
Waar: Museum TwentseWelle
Prijs: Entree tot museum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here