Optredens Turkse muziekgroep Grup Yorum verboden

0

Optredens van de legendarische Turkse band Grup Yorum zijn de afgelopen dagen door meerdere gemeenten verboden. De linkse muzikanten zouden hun politieke liederen afgelopen weekend ten gehore brengen in de Amersfoortse feestzaal Odéon. Maar daar stak de gemeente een stokje voor meldt AT5.

De zender schrijft dat de AIVD er achter zou zitten.”Op last van de AIVD heeft de burgemeester gedwongen dat het niet door mocht gaan”, liet het partycentrum aan AT5 weten. Volgens berichten op sociale media werd er gedreigd met een forse dwangsom.
Om hun fans niet teleur te stellen, wilden de artiesten van Grup Yorum daarom een dag later een gratis concert geven in een feestzaal aan de Jan Rebelstraat in Osdorp. Dat zou rond 20.00 uur moeten plaatsvinden, maar ook hier gooiden de autoriteiten roet in het eten aldus AT5.

Grup Yorum werd in 1984 opgericht door een paar studenten en werd een begrip voor maatschappelijke bewegingen in Turkije. Ze zingen over het harde bestaan, rechtvaardigheid en vrijheid en voeren met hun muziek actie tegen het onrecht, de ongelijkheid en de repressie in Turkije en in de rest van de wereld. Met hun liederen in onder meer het Turks, Koerdisch en Arabisch verenigen ze alle volkeren in Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here