Özcan Akyol verlengt Turks paspoort als protest tegen Wilders

6

Schrijver Özcan Akyol uit Deventer gaat vandaag(vrijdag) naar het Turks consulaat in zijn woonplaats om zijn paspoort te verlengen. Akyol heeft een Turks paspoort dat zes jaar is verlopen omdat hij het nooit gebruikt. Maar hij laat het nu uit protest tegen Wilders en diens anti-shariaverklaring toch verlengen. Akyol zei dat gistermiddag in het NPO Radio1-programma De Nieuws bv.

Wilders wil Nederlanders met een paspoort uit een islamitisch land een anti-shariaverklaring laten tekenen waarin ze verklaren geen sharia in Nederland te willen en afstand te nemen van haat zaaiende teksten in de Koran. Wilders vindt dat dit moet gelden voor mensen uit onder meer Somalië, Marokko en Turkije.

Özcan Akyol maakt zich erg druk over het voorstel van Geert Wilders. Op Twitter zegt hij hierover: “Iemand moet Wilders uitleggen dat Turkije een seculier land is, niet islamitisch, en dat die anti-shariaverklaring dus nergens op slaat.”

6 REACTIES

  1. die van mij is ook heel lang geleden verlopen, maar ik ga met m’n nüfus kagiti langs de douane .. werkt prima, zelfs in Cyprus 🙂

  2. Rot op met seculier…Turkije is modern islamitisch meer niet! Is altijd al zo geweest en nu nog steeds.AK partij heeft niets veranderd wat dit betreft en zal het ook niet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here