Partij DENK wil racismepolitie en racistenregister

1

De politieke partij DENK heeft deze week haar antiracisme- en antidiscriminatieplan gepresenteerd. Als het aan de partij ligt, moet er een #racismepolitie komen van minstens duizend speciaal opgeleide agenten, die ook een ‘einde moet maken aan het etnisch profileren’. Discriminerende Nederlanders worden volgens het plan op een #racistenregister komen te staan: deze mensen zouden nooit meer voor de overheid mogen werken.

De racismepolitie moet ‘mensen die zich racistisch uitlaten of discriminerend gedrag vertonen’ aanpakken. Discriminerende Nederlanders moeten volgens het plan van DENK ook praten met minderheden om te ‘leren van hun fouten’ aldus een woordvoerder van DENK.

De partij van oud-PvdA-politici Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, die ook de in Suriname geboren Sylvana Simons en de Marokkaanse Nederlander Farid Azarkan op de lijst heeft staan, wordt verwacht ergens tussen de nul en de vier zetels te winnen in maart.

1 REACTIE

  1. De wereldpolitiek is tegenwoordig vanwege het materiele eigen belang vaak nogal ”smerig”. (Heel) vroeger was het echter niet beter, getuige de vele oorlogen door de geschiedenis heen. Deze oorlogen ”lijken” geloofsoorlogen te zijn geweest, maar de achterliggende gronden waren de jaloezie en het via discriminerende argumenten meer proberen te verkrijgen dan die ander. Als men zich verdiept in de wereldgeschiedenis dan verdient die zeker geen lintje ! Centraal Europa dat de (al dan niet praktiserende Joden) discrimineerde, zelfs al zij katholiek waren geworden. De desastreuze gevolgen van dit klimaat, na jaren, zijn bekend. Ook Moslims in Spanje hebben het ooit al eens zwaar te verduren gehad en zijn daar toendertijd verdreven, respectievelijk verhongerd. Castratie en een schip met hen erin laten zinken, leek te ingewikkeld; dus dan maar opjagen en laten verhongeren. Een wrede en bloeddorstige Europese geschiedenis, die helaas een christelijke geschiedenis (!) is. Hopelijk is DENK intelligent, maar ook wijs en humaan genoeg om het racistische, of discriminerende/apartheids klimaat, zo u wilt, in Nederland om te keren naar menselijkheid. Om te beginnen kunnen de woorden autochtoon en allochtoon met onmiddellijke ingang worden afgeschaft. Gewoon landgenoot of stadgenoot, b.v., zoals men dat ook bezigt in Turkije. Ja, ja, dat leest u goed : In Turkije ! En daar wordt er niet bij nagedacht. Gaat vanzelf ! Of Abi (grote broer) of Ablam (grote zus). Wel wat vriendelijker dan allochtoon, nietwaar ? Ik wens alle mensen in Nederland (en Europa) en met name de moslims veel sterkte en vooral wijsheid toe ! Wees kritisch, want zonder dat ben je niemand (Otello).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here