Pinar Dönmez zingt aan de Eem

0

Op zondagmiddag 25 maart neemt Pinar Dönmez u mee op haar reis langs Turkse kusten, binnenlanden en bergen. Zij zingt Turkse lyriek en zelfgeschreven en gecomponeerde songs en laat zich begeleiden door gitaar, cello en percussie, een groep muzikanten die ieder op zichzelf de kunst verstaan u te boeien.

In het kader van de 400 jarige handelsrelaties tussen Turkije en Holland en de steeds verder geïntegreerde samenleving van Nederlandse en Turkse mensen in Amersfoort organiseert ArteGanza dit jaar vier zondagmiddagconcerten in Zandfoort aan de Eem.

Tijdens deze concerten is de focus op de culturele invloeden die Turkse en Arabische muziek hebben op de Wereldmuziek. Naast Arifa met haar instrumentale aanpak en Sur die zich als virtuozen op de gitaar hebben laten horen kunt u zondagmiddag luisteren naar de wonderschone stem van Pinar Dönmez en haar moderne interpretaties van de Turkse muziek gecombineerd met haar jazzy scholing en haar ervaring in diverse muziek producties.
Naast haar optredens met haar band en deelname in het acapella quartet “The Fourtress’ was zij zangeres bij het strijkkwartet Rose Musicali en deed Pinar mee in het bijzondere muziekproject ‘Multivibes’ dat optredens had in o.a. het Concertgebouw van Amsterdam en in Paradiso. Zij had de hoofdrol in de kindermusical De Woestijnwind en treedt regelmatig op met haar nieuwe band. Haar repertoire loopt van klassieke muziek via jazz, wereldmuziek en tango’s naar Turkse lyriek en haar eigen liederen.

Laat u verrassen en geniet een zondagmiddag van de muziek van Rob Scholtens, akoestische gitaar, Ilsje Merk, cello, Joost Visser percussie en zang van Pinar Dönmez.
In het voorprogramma krijgt de groep Spenk de ruimte u kennis te laten maken met het nieuwe geluid dat zij Amersfoort willen brengen . Spenk is de ontdekking van dit jaar en speelt nog niet.

datum: zondag 25 maart
tijd 15.00 uur
plaats: Bloemendaalzaal Zandfoort aan de Eem
Eemlaan 100, 3812 PH Amersfoort
prijs: € 10,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here