Pleegouders met Yunus uit voorzorg ondergedoken

4

De Turkse jongen Yunus (9) en zijn Haagse lesbische pleegouders zijn ondergedoken. Aanleiding is de ophef in Turkije over islamitische kinderen die in westerse landen worden ondergebracht bij bijvoorbeeld homokoppels. Dat meldt de NOS.

Yunus woont al sinds hij vijf maanden oud is bij het lesbische paar, maar dat stuit op verzet van zijn biologische moeder(FOTO). Vorige week deed ze in de media een emotionele oproep, in een poging hem terug te krijgen.

In Turkije werd de afgelopen dagen een verhitte politieke discussie gevoerd. Tot een concrete dreiging aan het adres van Yunus en zijn pleegouders heeft dat niet geleid, maar uit voorzorg is het gezin elders ondergebracht, zegt Bureau Jeugdzorg Haaglanden.(Lees verder op NOS.nl)

4 REACTIES

 1. Ik schaam me van lesbische pleegouders hun best doen om liefde en veiligheid geven aan die jonge. Een homoseksueel iemand is net als ieder ander, ook van vlees en bloed,. Homoseksualiteit zit in de natuur van een mens, het kwam zelfs al voor tijdens de Griekse en Romeinse tijd en vast ook wel in de oertijd.
  De Turkse regering moet zich niet bemoeien met kinderen van Turkse afkomst. De conservatieve hypocriet gelovige hebben geen respect voor de andere cultuur en geloof. Ze geven om allen als je soennitisch moslim bent. In eigen land Alevieten ,Koerden enz worden geassimileerd en onderdrukt. Kinderen van arme gezinnen moeten , hazelnoten en coton plukken. Ze denken nog steeds derde generatie Turken hun onderdanen. De conservatieve kringen vinden het goed. Daarom de meeste Turkse kinderen nationalist ven conservatief. Ze zijn potentiële stemmers van Islamitische en nationalistisch partijen. Hier voor eigen belang stemmen ze linkse partijen.

 2. Ik schaam me voor Turkse premier Erdoğan. De lesbische pleegouders doen hun best om liefde en veiligheid geven aan die jonge. Een homoseksueel iemand is net als ieder ander, ook van vlees en bloed,. Homoseksualiteit zit in de natuur van een mens, het kwam zelfs al voor tijdens de Griekse en Romeinse tijd en vast ook wel in de oertijd.
  De Turkse regering moet zich niet bemoeien met kinderen van Turkse afkomst. De conservatieve hypocriet gelovigen hebben geen respect voor de andere cultuur en geloof. Ze geven om allen als je soennitisch moslim bent. In eigen land Alevieten ,Koerden enz worden geassimileerd en onderdrukt. Kinderen van arme gezinnen moeten , hazelnoten en coton plukken. Ze denken nog steeds derde generatie Turken hun onderdanen. De conservatieve kringen vinden het goed. Daarom de meeste Turkse kinderen nationalist ven conservatief. Ze zijn potentiële stemmers van Islamitische en nationalistisch partijen. In Nederland stemmen ze linkse partijen voor eigen belang.

 3. Persoonlijk vind ik het foute boel, dat kind heeft ook een vader figuur nodig dat heeft hij niet sinds 9 jaar.
  Kinderen horen opgevoedt te worden door een man en een vrouw en niet door een homo of lesbisch stel!

  we weten niet hoe het zover is gekomen maar de kinderbescherming heeft niet het recht om het kind te scheiden van de biologische ouders, alsof dat niet genoeg is mogen de biologische ouders hun bloedeigen kind niet zien!

  Waarom neemt een lesbisch stel uberhaupt een adoptiekind, omdat ze zelf geen kinderen kunnen krijgen ???? 2 vrouwen kunnen geen kinderen baren! verander van geaardheid en kan je kinderen baren zoveel als dat je wilt.

  Wat zou men ervan vinden als een Nederlandse kind wordt opgevoedt door een Turkse religieuze stel?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here