Politie inval in villa Turkse-Nederlander Sener Ç.

0

De politie heeft vanochtend een inval gedaan in een villa in Eindhoven. Het is onderdeel van een groot witwasonderzoek naar crimineel verkregen vermogen. Volgens Omroep Brabant is er beslag gelegd op 69 panden in Eindhoven en Helmond. Behalve bij de villa, deed de politie ook onderzoek op acht andere locaties: zes in Eindhoven, één in Uden en één in Maastricht. De hoofdverdachte is de 42-jarige Turkse-Nederlander Sener Ç., oud-eigenaar van coffeeshop The Grasshopper in Eindhoven.

Sener Ç. is volgens zijn advocaat stomverbaasd over de invallen waarbij ook militairen werden ingezet. Volgens zijn advocaat, Peter van de Laar, is het een raadsel waarom het Openbaar Ministerie dit heeft gedaan. “Eerder is er ook al een onderzoek geweest hoe die man aan die panden is gekomen en uit dat onderzoek is totaal niets gekomen.”

De man stapte over op vastgoed, nadat hij was gestopt als coffeeshophouder. “Hij heeft veel panden en die verhuurt hij. Dat is zijn inkomstenbron.” De man zelf begrijpt er niets van, zegt zijn advocaat. “Hij zegt ook: die hetze blijft maar aan de gang. Er is een groot onderzoek geweest, daar ben ik schoon uitgekomen. En nu begint het weer opnieuw.”

Volgens Van der Laar wordt zijn cliënt niet als verdachte aangehouden. Tijdens de invallen was de man ook gewoon in zijn villa in Eindhoven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here