Politiedocent doet kwetsende uitspraken over Islam en moslims

7

De politie beraadt zich op disciplinaire en strafrechtelijke maatregelen tegen een Rotterdamse agent die zich laatdunkend over de Islam en moslims heeft uitgelaten. Politieagent Nico G., docent bij de regio Rotterdam Rijnmond, schreef op Facebook: “Ik ben helemaal klaar met die k islamieten. Ik hoop dat ze zeer snel een langzame pijnlijke dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!” Hij plaatste de opmerking na het zien van een video waarop een vrouw gestenigd werd meldt NU.nl.

Het bewuste Facebook-bericht is inmiddels verwijderd, maar daarvoor door NU.nl ingezien. Een woordvoerder van de politie zegt vrijdagmiddag dat het korps de “kwetsende uitspraken betreurt” en dat de politie zich distantieert zich van de uitspraken van G.. “De medewerker is hier direct op aangesproken dit zal mogelijk disciplinaire of strafrechtelijke gevolgen voor hem hebben”, zegt de woordvoerder, “Het korps legt de zaak bovendien voor aan het Openbaar Ministerie (OM) dat bepaalt of er een strafrechtelijk onderzoek zal worden ingesteld.”

nico

Agent G. zegt in een reactie tegenover NU.nl “heel veel spijt” te hebben. “Het was een domme opmerking. Ik had dit niet moeten doen, zo ben ik niet.”

7 REACTIES

  1. Hij is tenminste eerlijk en als Christen bekommert hij zich om het lot van een gestenigde moslima. Zo kun je het ook bekijken…

  2. hij is eerlijk? toen dit uitlekte zei die ik heb het zo niet bedoelt, jij met je eerlijk. dit is een politie agent die macht heeft om mensen te bekeuren en te mishandelen. ik zou door hem echt niet aangehouden willen worden midden in de nacht, strax schiet ie iemand dood en verzint ie uit noodweer. en jij maakt gelijk van hem een christen die bekommert, waarom bekommert hij niet over de onschuldige burgers die vallen met drones door christelijke landen? olijfje is net zo eng als deze man met dr domme uitspraak

  3. @ Hayret

    En een gestenigde moslima is niet eng? Zijn opmerking komt echt niet zomaar uit de lucht vallen.

  4. nee het verheerlijken van een racist is niet eng zoals jij dat doet wou je zeggen. deze figuur geeft zowiezo geen reet om een vrouw die hij niet kent, het gaat hem alleen omdat er Islam in het nieuws is. waarom hoor je hem niet als israel bommen in woonwijken gooit en er ook vrouwen en kinderen omkomen? nee dat is niet belangrijk om erover te bekommeren omdat er moslims sterven door toedoen van joden. schijnheilige westerlingen allemaal gatverdamme.

  5. jaja Olijfje – als een moslim ambtenaar had geroepen “Ik ben helemaal klaar met die k joden. Ik hoop dat ze zeer snel een langzame pijnlijke dood sterven. Oftewel dood aan het jodendom!!!” dan was ie meteen ontslagen en waren er Kamervragen gesteld.

    Dus draai het niet om door het goed te praten. Deze agent (ambtenaar die voor IEDEREEN dus ook Islamieten moet klaar staan) hoort zich neutraal op te stellen en niet zo xenofobisch te reageren. En als ie dat perse wil doen dan dan zijn er consequenties aan verbonden. Maar achterlijke mensen als jij zullen het altijd verdraaien om zulk gedrag goed te praten. Walgelijk typje ben je….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here