Prinses Máxima bij officiële afsluiting Nederland-Turkije jaar

0

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op dinsdag 11 december in Rotterdam aanwezig bij de officiële afsluiting in Nederland van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Vice-premier Ali Babacan van Turkije is hierbij aanwezig. Beiden houden een toespraak.

Naast burgemeester Ahmed Aboutaleb als gastheer, woont ook de burgemeester van Istanbul, Kadir Topbaş, de bijeenkomst bij. Voorafgaand aan de slotbijeenkomst wordt in twee netwerksessies voor het bedrijfsleven en de cultureel-maatschappelijke sector teruggeblikt op de resultaten van het bilaterale jaar en vooruitgekeken naar toekomstige samenwerking en uitwisseling.

Eerder dit jaar bracht president Gül een staatsbezoek aan Nederland. De Koningin bezocht Turkije in juni, minister-president Rutte in november. Vorige maand werd het jaar in Istanbul afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, in aanwezigheid van de Prins van Oranje, Prinses Máxima en vice-premier Babacan en zijn echtgenote.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here