PVV blij met vertrek van Turkse Nederlanders

0

Het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS) meldt dat steeds meer jonge, hoog opgeleide Turkse Nederlanders naar Turkije vertrekken om daar een bestaan op te bouwen. Volgens Ali Koçak, bestuurslid van het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) hebben zij last van het ‘Wilders-effect’ en voelen zij zich minder veilig in Nederland. “Ook hebben Turkse jongeren grote moeite met het vinden van stageplaatsen en merken ze dat een diploma geen garantie is voor een baan. Dat zorgt voor frustratie waardoor zij sneller geneigd zijn het in Turkije te proberen” aldus Koçak vandaag tegen dagblad de Stentor.

Volgens de krant juicht de PVV van geert Wilders het vertrek van Turkse Nederlanders toe. “We zijn voor remigratie”, zegt Tweede-Kamerlid Sietse Fritsma tegen de krant. “Ook van jonge Turken die in Nederland zijn geboren. Het helpt om de islamisering van ons land tegen te gaan” zegt Fritsma(FOTO) tegen de krant.

De afgelopen vijf jaar is aantal Turkse Nederlanders dat remigreert ruim verdubbeld, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here