Radiohead-fans in Turkije aangevallen

0

In Istanbul heeft een groep mannen een feest van fans van de Engelse rockgroep ‘Radiohead’ verstoord, naar verluidt omdat ze alcohol dronken tijdens de ramadan. Zeker een bezoeker raakte gewond. De muziekliefhebbers waren bijeen om te luisteren naar het nieuwe Radiohead-album A Moon Shaped Pool.

Een van de organisatoren zegt dat de bezoekers werden aangevallen door meer dan twintig agressieve mannen. Sommigen zouden bierflessen op de hoofden van feestgangers kapot hebben geslagen. De organisator vreesde naar eigen zeggen voor zijn leven.

Na de aanval waren honderden mensen de straat op gegaan bij een demonstratie in Istanbul tegen president Erdogan. De meer dan vijfhonderd demonstranten die vervolgens de straat opgingen, verwijten president Recep Tayyip Erdogan dat hij een klimaat creëert waarin dit soort excessen kunnen plaatsvinden. De Turkse politie greep hard in met traangas, waterkanonnen en rubber kogels, meldt persbureau AFP.

Turkse media hebben beelden van het incident online gezet. Daarop is te zien hoe bezoekers worden verjaagd uit de platenzaak waar het feest werd gehouden:
https://www.youtube.com/watch?v=gUvEI3ksFVs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here