Recordopening bij Pathé voor Turkse komedie Recep Ivedik 4

0

Recep Ivedik trok de afgelopen vier dagen bij Pathé maar liefst 26.871 bezoekers. Dat is het best bezochte openingsweekend ooit voor een Turkse speelfilm. De komedie met Sahan Gökbakar is nu te zien in acht theaters. Donderdag komen er nog eens vijf bij. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.

Tot nu toe waren de beste openingsweekenden voor Kurtlar Vadisi (2006, 19.183 bezoekers), Recep Ivedik 2 (2009, 17.028), Kurtlar Vadisi Filistin (2011, 14.512) en Recep Ivedik 3 (2010, 12.888). Recep Ivedik 4 scoorde de afgelopen vier dagen bij Pathé niet alleen een recordopening voor een Turkse speelfilm, maar was in zeven van de acht bioscopen ook nog eens de bestbezochte film. Het afgelopen weekend behaalde de komedie bovendien de derde plaats in de Top 10 met slechts 116 voorstellingen; nummer 1 The Lego Movie trok 25.665 bezoekers met 335 voorstellingen. Recep Ivedik (vier delen) is met 158.00 bezoekers nu al de succesvolste Turkse filmserie, voor Kurtlar Vadisi (vier delen), Hababam Sinifi (drie delen) en Maskeli Besler (vier delen). Niet alleen in Nederland, maar in alle tien Europese landen waar de komedie uitging had Recep Ivedik 4 het beste openingsweekend voor een Turkse film, onder meer in Duitsland en Oostenrijk.

Recep Ivedik 4, deels gefilmd op de Malediven, is een komedie van Togan Gökbakar. De hoofdrolspeler Sahan Gökbaker creëerde het titelkarakter voor zijn succesvolle show Dikkat Sahan Cikabilir, die in 2005 en 2006 op de Turkse televisie te zien was.
Recep Ivedik is trainer van een jeugdvoetbalteam. De jongens trainen op een terreintje in de wijk waar Recep al sinds zijn kinderjaren speelt. De grond wordt echter verkocht aan een aannemer. Recep wil het waardevolle speelveld niet verliezen en besluit het zelf te kopen. Als hij het geld niet bij elkaar krijgt, neemt hij deel aan een evenement waarbij een grote geldprijs is te winnen. Dat levert veel hachelijke situaties en hilarische momenten op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here