Ricciotti ensemble op tournee met Karsu Dönmez

0

Van 20 naar 50 graden in de schaduw, van spek en bonen naar köfte en baklava, en van welkom naar hoşgeldiniz: Ricciotti gaat alla Turca! Deze zomer tussen 11 en 26 augustus geeft het snelste straatsymfonieorkest ter wereld zo’n 60 optredens in Nederland en Turkije. Soliste is de fabelachtige Nederlands-Turkse zangeres Karsu Dönmez.

Het orkest Ricciotti zoekt z’n publiek actief op, en de optredens vormen het bewijs dat muziek verbroedert. De orkestleden hebben zich uitgebreid in de Turkse (muziek)cultuur verdiept. Het orkest organiseert workshops van Turkse musici, gaat samenwerkingen aan met Turkse (amateur)kunstinstellingen en neemt twee violistes uit Ankara mee op reis. Daarnaast heeft het Ricciotti een veelheid aan Turkse muziek op het repertoire staan, van alle tijden en stijlen.

De jonge Nederlands-Turkse zangeres Karsu Dönmez draagt haar steentje bij aan de vertolking ervan. Van 11 t/m 19 augustus speelt het Ricciotti in Nederland behalve voor de Turkse gemeenschap voor het meest gevarieerde publiek denkbaar. Asielzoekers, marktgangers, TBS’ers, dagjesmensen, psychiatrische patiënten, toeristen: iedereen is potentieel publiek. Speciale aandacht gaat uit naar de bewoners van de (voormalige) Vogelaarwijken. Het orkest heft principieel geen entree: alleen dan zijn de optredens voor daadwerkelijk iedereen toegankelijk.

Kijk voor meer info op ricciotti.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here