Ruimere regels voor Turkse gezinsmigratie

13

Turken die door hun huwelijk in Nederland mogen verblijven, hoeven niet het land uit als het huwelijk binnen drie jaar op de klippen loopt. Minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) gaat dit regelen na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Dat heeft hij de Tweede Kamer woensdag laten weten.

Gezinsmigranten kunnen pas zelf een verblijfsvergunning krijgen als ze minstens drie jaar zijn getrouwd. Maar in een zaak van twee Turkse mannen bepaalde het Europese Hof eind december dat dit op grond van een verdrag met Turkije niet voor Turken geldt.

De mannen waren voor hun huwelijk naar Nederland komen, maar lagen binnen drie jaar in scheiding. Voor hen wordt nu een ruimere regel van kracht.

13 REACTIES

 1. Achteraf gezien denk ik dat de strengere regels voor turken mbt migratie uiteindelijk de turken zelf ten goede zal komen,

  met de huidige en vroegere regelgeving is er veel troep uit turkije via huwelijken hier naar NL gekomen. Dit heeft niet bijgedragen aan het intergratie of aanzien van de turken. Trouwen in turkije is dat LIEFDE: nou ik weet het niet, uitzonderingen daar gelaten.

  Mantik evliligi hic degil. je staat al 5 nul achter als je met een import partner komt, tenzij je met een arts trouwt, en ja ja de artsen in turkiej zaten te springen om te wonen in een facistische europa.

 2. @Erdal,

  Ik ben het niet eens met je, want die Europeanen (westerlingen), de meeste zijn gevoelloze racistische boeren pummels zonder cultuur en die kunnen met hun paspoorten na euro 10,- bij de douane te betalen Turkije zo gemakkelijk binnen wandelen. Daarentegen is het andersom niet zo, want de Turken moeten zoveel procedures doorlopen bij de nederlandse consulaat in Turkije en dan nog krijgen men niet eens een reisvisum van 3 maanden !!! Zelfs zakenmensen trachten ze tegen te werken, jaaaahhh gekker moet het niet worden met ONRECHT EN MENSENRECHTEN AF TE NEMEN. DEMOCRATIE en BEWEGINGSVRIJHEID over de wereld is dus een VOORRECHT en ALLEEN VOORBEHOUDEN aan die vieze vuile RACISTISCHE MENSENHATERS, CULTUURBARBAREN, BLOEDZUIGERS van HET WESTEN ??? Nou, ik dacht het NIET….. Tuurlijk hebben we ook troep, maar dat kun je wegstrepen tegen die lompe westerse boerenpummels toch. TURKEN MOETEN ZICH VRIJELIJK DOOR EU en REST VAN DE WERELD KUNNEN BEWEGEN. Bovendien verruimen zij de regels IN DE HOOP om de slimme, nette en hoog opgeleidde mensen ARTSEN, ADVOCATEN, TECHNICI, INGENIEURS in Turkije hierheen te halen, want zij zijn aan het VERGRIJZEN en gaan ons straks smeken, nu vragen ze het alleen maar, wacht maar af……… Maar onze mensen zitten er nu echt niet op te wachten om in ’t RACISTISCHE EN FACISTISCHE EU te komen WONEN en LEVEN, daar zijn ze veel te slim voor !!! Zelfs ik wil weg uit dit KUTLAND met zijn KUTVOLK (Wilders, Rutte en kornuiten en hun stemmers).

 3. @Erdal,

  Je verwoordt het erg goed. Er is veel rotzooi hier naar toe gekomen en daarom moet ik nu bv. dokken voor eigen risico in de ziektekostenverzekering.

  Al dat gespuis dat dealt en wapens verkoopt draagt zeker niet bij aan ons aanzien. En dan die figuren die hierheen komen om een verblijfsverginning….ondertussen een andere meid nemen en lekker de meid achterlaten met kinderen. Ja dit is een verrijking voor NL.

 4. @ Turk Kani:

  Ik ben het deels ook wel met jou eens, alleen wat jij nu schetst is een andere onderwerp. het is idd heel triest dat een boeren lul met een tientje Turkije binnenkomt en daar in een 5 sterren resort zogenaamd Turkije ziet, waar hij/zei een luxe behandeling eikrijgt, terwijl hij/zij hier in NL van de bijstand leeft of een gesubsideerde baantje heeft. Dit terwijl de hoog opgeleide mensen in Turkije het niet eens kunnen veroorloven om naar 5 sterren hotels te gaan in eigen land……

  Maar We moeten vooral kijken naar ons zelf en niet naar anderen… Een turk of een moslim of hoe hij/zij zich zelf wilt noemen zou op zijn minst ambities moeten hebben dat hem/haar en/of de maatschappij ten goede komt. Turken moeten meer aanzien verdienen, verdienen door je zelf beter te ontwikkelen.

  — Kijk om je heen, taxi bestuurders, fabrieken, horeca en andere banen die geen hoge opleiding vergen zijn goed vertegenwoordigt. Dat is jammer, het begint al bij de kinderen. Kijk naar VMBO scholen. zo goed hoef je daar niet vertegenwoordigt te worden. Het is niet zo dat alle kinderen daar niet goed kunnen leren, het zijn andere factoren… Het heeft natuurlijk ook te maken met hoe je in het leven staat. Als je voor een dubbeltje bent geboren, wordt je moeilijk een kwartje.

 5. — Ik ben er heilig van overtuigd dat wanneer twee op zijn minst redelijk opgeleide Turken die beiden in Nederland wonen/ en of geboren zijn, met elkaar trouwen, in de toekomst voor nog sterkere generaties kunnen leiden. Ik ben principieel tegen import bruiden,, uitzonderingen daar gelaten, het kan natuurlijk ook echte liefde zijn. Maar als je komt met het verhaal dat je verliefd bent op je eigen nichtje/neef,, tja dan heb ik verder niets te zeggen……

 6. @TURK KANI.. Je hebt over RACISTISCHE MENSENHATERS, CULTUURBARBAREN, BLOEDZUIGERS. Wil je a.u.b. even naar Turkije kijken voordat je ander land bekritiseert! Jammer genoeg kimse demez ‘benim kamburum var’

 7. @Erdal

  Ik ben het het veelal wel eens met je visie, echter we krijgen hier lang niet gelijke, eerlijke en zelfde kansen als de nederlanders zelf. Sterker zelfs, 2e en 3e generatie Turken worden nog steeds gezien als arbeiders
  en/of 2e/3e rangs burger in nederland en ernaar behandeldt.

  @Meyro

  Dus jij beweert dat dat niet zo is….. In hemelsnaam waar en in welke tijd leef jij eigenlijk ?
  Nou jongen dan zit je kennelijk nog in de ONTKENNINGSFASE !

  Ik bekritiseer een land NL, omdat ik er leef, woon en werk en dus ervaring en kennis heb en schrijf niet uit onwetendheid !
  Ik beweer niet dat het allemaal ‘koek en ei’ is in Turkije, maar voel mij daar zeker niet buiten gesloten en gediscrimineerd word ik ook niet. En natuurlijk moet je in Turkije beter je best doen om te overleven, maar het is ook maar 25x grotere land dan nederland….

  Wel is het duidelijk dat je nog steeds in de ONTKENNINGSFASE zit wat betreft NL ! Jij hebt hier zeker nog geen koekje van eigen deeg gehad door nederlanders.

  Sanki hollanda ‘BENIM KAMBURUM VAR DIYORDA’….

  Senin eline cok büyük kozlar mi geciyor acaba Türkiyeyi camur attigin zaman ??? Bir gün gelir o beyenmedigin vatana geri dönmek veya orada yasamak zorunda kalirsin, o zaman ben seni görmek isterim. Sen kendine hollandalilara kabul ettire bileceginemi zannediyorsun ne…?

 8. @ Turk KANi

  We krijgen geen eerlijke of gelijke kansen diyorsun,

  Dat zou ons toch sterker moeten maken. De joden hebben het vroeger altijd en overal moeilijk gehad. En kijk nu. Nu heersen ze over de wereld.

  Er zijn genoeg kwalitatieve Turken in NL, maar ook een hoop fuzuli. Als Turken zich zelf als tweede rangs burgers zien, zullen ze ook zo worden behandeld. kansen moet je zelf creaeren,

  Het begint bij het begin: Jeugd, jeugd moet hoger opgeleid worden, jeugd moet aan sport doen, jeugd moet lid zijn van organisaties en verenigingen, jeugd moet niet naar Turkse rotzooi op Turkse TV zenders kijken (dizi).

  enz enz iedereen kan hier wat aan doen. Ik werk aan mijn eigen aandeel.

 9. @Erdal

  Kijk dat jij jezelf met een jood vergelijkt prima, maar dat zal ik nooit of te nimmer doen als Turk (moslim)zijnde.

  Hoe meer je schrijft hoe meer ONZIN eruit komt bij je !
  Lekker likken bij Hollanders probeer je een witvoetje te halen ?

  GEEN enkel volk ziet zich zelf als een tweede rangsburger en wil zeker NIET als zodanig behandeld worden, maar dat wordt hier in nederland wel gedaan en probeer het nou niet mooi of goed te praten anders bestonden er geen instanties zoals RADAR, Commissie voor Gelijke Behandelingen, etc. etc.

  Verder is het wetenschappelijk bewezen dat als kinderen twee-talig opgroeien, dan hebben ze daar veel meer voordeel bij de ontwikkeling en de groei van hersenen.
  Bovendien wat voor onzin schrijf je nou over “Turkse rotzooi op Turkse TV zenders”, er is daar veel meer cultuur, informatie en afwisseling en waar je meer van kan leren (dizilerde bir parcasadir van het geheel), dan die van nederlandse TV zenders met al eeuwen dezelfde series zoals The-A-Team, GTST, Bold and the Beuatifull waarin iedere familielid elkaar al een keer heeft genaaid (een manier van aantonen dat incest gezond is) en ’s avonds op de NL tv alle 06- lijnen die je kunt bellen en vulgaire vrouwen kunt zien. Dus spreek niet over fatsoen, normen en waarden want dat is wel ver zoek in NL. Dat is tegenwoordig de zieke mentaliteit wat er heerst hier in nederland en rest van de EU. Dat is pas echt ROTZOOI.

  Kansen kun je niet alleen creëren, daar heb je ook andere mensen voor nodig ! Bovenal het bevalt mij totaal niet dat je minachtend doet over andere Turkse mensen, zoals kwalitatieve en fuzuli Turken, die heb je ook onder nederlanders en andere volkeren.

  Een ieder doet zich best om wat te bereiken en te betekenen binnen de nederlandse maatschappij, jij bent niet de enige die daaraan werkt, maar iedere Turk weet dat de door mij genoemde argumenten en diverse andere problematiek wel degelijk en feitelijk aanwezig zijn en nederland (politiek) kan/mag haar ogen niet sluiten hiervoor !

 10. @ Turk Kani

  jij benadert vanuit een nationalistische visie. Ik niet. Ik kijk vanuit een humane visie.

  Jij doet alsof de Turk een superras is. Dat is niet zo.

  Ik probeer helemaal niet om een hollander te worden. Maar ik probeer mijn ogen ook niet dicht te knijpen voor de waarheid. Jij mag dan de Nederlandse taal goed onder de knie hebben, maar je bent behoorlijk conservatief. Je leest mijn teksten ook behoorlijk 1 dimensionaal. Neem het met een korreltje zout, dan begrijp je wat ik bedoel.

 11. Aanvulling.

  Tuurlijk weet dat ik dat NL en/of Europa ook een zieke geest heeft. Ik kijk ook niet alleen naar de min punten. Ik zeg ook dat Turken juist de goede dingen van de europeanen moet overnemen. Hier in NL hebben Turken kansen om naar de universiteit te gaan, ondanks het feit dat hun ouders misschien wel 30 jaar een uitkering bij de socialedienst genieten. Het is dus mogelijk om als Turk ver te schoppen in NL. Wij als Turken moeten ons niet gedragen als slachtoffers.

  Ik vind het gewoon jammer en triest dat veel Turken helemaal niets doen om zich te ontwikkelen. De programma’s waar jij het over hebt, welke op de Turkse zenders worden uitgezonden, zijn helemaal niet goed voor de ontwikkeling van de mensen, Het is gewoon troep. Dat soort programma’s zijn ook gemaakt om de mensen aan de buis te kleven. Zou het niet mooier zijn als Turken andere dingen zouden doen, zoals boeken lezen, hobby’s enz enz. Nedemek istedigimi anlamisindir.

  De Nederlandse programa’s zoals gtst, daar hoor je mij niet over reppen. Het zou wel een goede ontwikkeling zijn als Turken in NL op zijn minst naar de journaal kijken. Het lijkt mij toch belangrijker om te weten wat er in NL gebeurt, ipv wat Sibel Can of Hulya Avsar in hun vakantie hebben gedaan. Turkler hep magazin maymunlarinin pesinde.

  TURK KANI: Jij wil voor de belangen van de Turken opkomen. Ik heb zelf ook het beste voor met de Turken, wat dat betreft zijn we op 1 lijn, maar ik zie het vanuit een andere visie.

  Er zijn ook genoeg Turken die het wel goed doen in NL. Daar hebben we het ook niet over. We hebben het over de grote groep die het in NL niet goed doen. Achterstand bij veel Turken is o.a. verstrekt door de schotel antennes, dat kan niemand ontkennen. Ik heb het nooit over assimilatie gehad, ik heb het gewoon over intergratie. En niet de Intergratie zoals Hollanders het zien, maar Intergratie zoals Intergratie hoort te zijn, Wederzijds. Maar als je niet goed geletterd en ontwikkeld ben, is het onbegonnen werk om je eigen cultuur en of gewootentes te laten intergreren bij de Hollanders.

  Bundan seneler once bende biraz senin gibi düsunuyordum, maar daar ben ik overheen gegroeid. Wij als Turken moeten niet wachten totdat anderen kritisch naar ons zijn, wij Turken moeten kritisch naar ons zelf zijn, en dat is wat niet voldoende gebeurt.

  Oja ik ben ook geen jood. Maar zie in de joodse ontwikkeling wel een voorbeeld voor andere rassen. Joden doen veel met behoud van eigen cultuur zonder dat ze in negatieve zin opvallen.( ik heb het hier niet over isreal-palestijn conflict). Joden hebben gewoon een sterke lobby, de Turken kunnen daarvan niet eens dromen met alle VMBO’er die later de werkelijke wereld zullen betreden. Turken moeten inzien dat ze in NL geen gastarbeiders zijn en zich ook daarnaar gedragen door te ontwikkelen. Er zijn Turken in Turkse dorpen die al verder ontwikkeld zijn dan sommige Turken die in NL wonen.

  Sorry aklima geleni yazdim, het is hier en daar een beetje on-samenhangend..

 12. zozo, wat een hele discussie hierzo zeg.

  Als je onderaan de ladder zit moet je jezelf naar boven zien te werken, vele wegen leiden naar IstanBUL.

  WIj als allochonen moeten onszelf beter ontwikkelen en de kansen oppaken! Zeker moet de jeugd dat doen en een voorbeeld krijgen anders zijn we over 10-15 jaar nog steeds in discussie…anyway, laten we vooruitkijken en leren van wat er is gebeurd in de wereld en van onze fouten!

  Succes TurKEY!…:-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here